Lufthansa Gruppen klar til sommerprogrammet

Lufthansa-AustrianLUFTFART: Fætrene i LHG – Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa og Swiss – betjener i den kommende sommerkøreplan fem færre destinationer end i sidste års trafikprogram. Også ændringer i Danmark.

I det kommende trafikprogram for sommeren, der starter sidste søndag i marts, kommer de fem medlemmer af Lufthansa Gruppen samlet til at betjene 316 lufthavne i 101 lande. Det er fem færre destinationer og to lande mindre, end i det tilsvarende sidste år. Samlet kommer de fem LHG-medlemmer op på i snit 23.140 ugentlige flyvninger fra bl.a. deres hovedlufthavne i Bruxelles, Frankfurt, München, Wien og Zürich.

I Danmark bliver der også ændringer. Brussels Airlines har fået fire ekstra flyvninger om ugen fra Bruxelles til Billund. Lufthansa mangler fly i Frankfurt og lukker nærmest den daglige rute fra Frankfurt til Aalborg, så der kun er ét fly om ugen tilbage – omvendt indsætter Lufthansa fra 25. april sin femte afgang på hverdage mellem München og København. Og Swiss flyver næsten ikke sommerruten fra Geneve til Københavns Lufthavn – den betjenes kun fra sidst i marts til midten af april.

Her kig på nogle af de nye ruter mm. fra de fem selskaber: Lufthansa betjener den kommende sommer 205 lufthavne med over 10.700 flyvninger i snit om ugen. Den 1. juli åbner selskabets nye USA-rute når det starter med at flyve fem gange om ugen fra Frankfurt til San Jose, hovedlufthavn i Californiens Silicon Valley.

I Europa får Lufthansa to nye sommerdestinationer fra Frankfurt til Alicante og den albanske hovedstad, Tirana. Fra sin anden storlufthavn, München, begynder Lufthansa fra 11. maj at flyve fem gange om ugen til Denver i Colorado samt fra starten af juli tre gange om ugen til den iranske hovedstad, Teheran. Fra München vil Lufthansa også flyve til græske Santorini og Korfu samt Porto i Portugal. Der kommer bl.a. også nye ruter til Østeuropa fra München – til Debrecen i Ungarn, Rzeszów i Polen og Odessa i Ukraine.

Austrian vil fra årets sommerprogram flyve til 130 lufthavne i 55 lande, bl.a. bliver der daglige afgange til de nordamerikanske destinationer: Chicago, New York, Toronto og Washington D.C. – mens Miami får seks fly om ugen. Hertil kommer 31 ugentlige fly fra Wien til Asien, hvor selskabet betjener Bangkok, Beijing, Hong Kong, Shanghai og Tokyo.

Brussels Airlines får ni nye destinationer fra sommerprogrammet. Fra sidst i marts flyves fem gange om ugen til Toronto. I Europa får Brussels Airlines nye, eller tilbagevendte, sommerruter til Nantes i Frankrig, græske Heraklion og Thessaloniki samt i Spanien Jerez, Tenerife og Gran Canaria. En egentlig nyhed bliver den første rute hos LHG til nordirske Belfast City Airport fløjet af Brussels Airlines. Ligeledes kommer der rute fra Bruxelles til Nürnberg.

Eurowings, der primært flyver udenrigs fra andre tyske lufthavne end Frankfurt og München, som Lufthansa selv klarer, har i sommersæsonen ruter til 130 lufthavne i 41 lande. Eurowings har udenrigsruter fra Berlin (Tegel), Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Køln og Stuttgart samt fra Wien.

Swiss får ny sommerrute fra Zürich til Alicante og fra Geneve en ny rute til syditalienske Lamezia Terme. Samlet flyver selskabet denne sommer til 102 lufthavne i 46 lande. Og så er det også fra det kommende sommerprogram at Swiss begynder introduktionen af sine nye Boeing 777-300ER, selskabets nye flagskib på langruterne.