Lufthansa-gruppen skruer op

LUFTFART: Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa og Swiss får mange nye destinationer i den kommende vintersæson. Samlet vil gruppen tilbyde 288 destinationer i 106 lande.

De fem selskaber vil hver uge gennem vinterprogrammet fra 29. oktober til 24. marts næste år have tæt på 25.000 flyvninger, oplyser Lufthansa & Co.

Blandt Lufthansas vigtigste nye ruter i vinterprogrammet er, at man fra november begynder at flyve fem gange om ugen fra Berlin til New York med en Airbus A330-300. Ruten oprettes bl.a. som erstatning for den forbindelse, Air Berlin har haft på strækningen. Ligeledes genoptager Lufthansa også fra november betjeningen mellem Düsseldorf og Miami med tre flyvninger om ugen. Fra München vil Lufthansa flyve til Charlotte i North Carolina, Denver og Tokyo.

På de europæiske ruter får Lufthansa i dette vinterprogram bl.a. nye ruter fra Frankfurt til spanske Pamplona, i Italien til Genova, Bari, Catania, finske Kuusamo samt rumænske Cluj og Timișoara. Fra München åbner Lufthansa på franske Nantes, Glasgow og spanske Santiago de Compostela.

Austrian åbner på Seychellerne

Fra 25. oktober begynder Austrian Airlines at flyve til Seychellerne en gang om ugen med en Boeing 767.

Austrian øger også rutenettet til Ukraine, hvor det vil betjene Kiev, Dnipro, Lemberg og Odessa. I alt kommer Austrian op på 25 ugentlige flyvninger til Ukraine. Austrian får også ruter til rumænske Bukarest, Iasi og Sibiu – og kommer samlet op på 41 fly om ugen til Rumænien.

Brussels Airlines får 10 nye ruter

Det belgiske datterselskab starter ti ’solskinsdestinationer’ i vinterhalvåret. Fra Bruxelles til Kap Verde i Atlanterhavet og i Egypten såvel Hurghada og Marsa Alam.

Man åbner også på de kanariske øer Lanzarote og Fuerteventura ligesom der øges på Tenerife og Las Palmas. Fra februar bliver der ruter til Mallorca og Almeria samt Enfidha i Tunesien og Agadir i Marokko.

Eurowings til Carbien

Fra Køln vil stadigt voksende Eurowings flyve en gang om ugen til Cape Town i Sydafrika.

Fra Düsseldorf vil Eurowings flyve til Punta Cana og Puerto Plata i Den dominikanske Republik to gange om ugen, til Varadero på Cuba en gang om ugen samt til Cancun i Mexico.

Ligeledes starter Eurowings fra Düsseldorf nye ruter til Zagreb i Kroatien med tre fly om ugen, Marrakesh i Marokko får to fly om ugen, mens der bliver et til Hurghada i Egypten.

Fra den nye base i München starter Eurowings ruter til Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria, samt Marrakesh og Lissabon.

Swiss til Brasilien

Swiss begynder fra vinterprogrammet at flyve Boeing 777-300ER på sin daglige rute fra Zürich til São Paolo.

På sine kortruter starter Swiss ruter til polske Wroclaw og Niš i Serbien.