Lufthansa håber på køb af Austrian

Det tyske luftfartsselskab Deutsche Lufthansa AG meldt sig nu som interesseret køber til den østrigske stats aktiepost i luftfartsselskabet Austrian Airlines Group. Regeringen i Wien har besluttet at ville sælge statens 43 pct. af aktierne i det tabsgivende østrigske luftfartsselskab, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

 

Også det fransk-hollandske Air France-KLM har kig på Austrian Airlines. Det samme har Air China, Turkish Airlines og det russiske S7 Airlines.

 

 

Austrian Airlines’ fordel er et stærkt rutenet i Østeuropa med Wien som mdrejningspunkt. Børsværdien er med 425 millioner euro (3,1 mia. kr.) i bund. Hertil skal dog lægges næsten 900 millioner euro (6,7 mia. kr.) i gæld. Desuden er selskabet i de senere år fløjet med underskud.

 

 

Luftfartseksperter regner med, at Lufthansa løber af med sejren. Både kulturelt og forretningsmæssigt ville det give mening, hedder det. Dertil kommer, at en udtræden af det hidtidige samarbejde ville koste Austrian Airlines 100 millioner  euro (750 mio. kr.).

 

 

 

Flere faktorer taler for tyskerne som den oplagte køber, men i Østrig frygter man, at en Lufthansa-overtagelse kan koste arbejdspladser.

  

 

Det er 75 pct. af selskabet, som er til salg. Den sidste fjerdel skal fortsat være på østrigske hænder, har regeringen i Wien bestemt. Staten er i forvejen den største aktionær gennem det offentlige holdingselskab ÖIAG, der ejer 42,75 pct. af aktierne.

 

 

Handelen ventes afgjort inden årets udgang. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen