Lufthansa håber på køb af Austrian

Det tyske luftfartsselskab Deutsche Lufthansa AG meldt sig nu som interesseret køber til den østrigske stats aktiepost i luftfartsselskabet Austrian Airlines Group. Regeringen i Wien har besluttet at ville sælge statens 43 pct. af aktierne i det tabsgivende østrigske luftfartsselskab, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

 

Også det fransk-hollandske Air France-KLM har kig på Austrian Airlines. Det samme har Air China, Turkish Airlines og det russiske S7 Airlines.

 

 

Austrian Airlines’ fordel er et stærkt rutenet i Østeuropa med Wien som mdrejningspunkt. Børsværdien er med 425 millioner euro (3,1 mia. kr.) i bund. Hertil skal dog lægges næsten 900 millioner euro (6,7 mia. kr.) i gæld. Desuden er selskabet i de senere år fløjet med underskud.

 

 

Luftfartseksperter regner med, at Lufthansa løber af med sejren. Både kulturelt og forretningsmæssigt ville det give mening, hedder det. Dertil kommer, at en udtræden af det hidtidige samarbejde ville koste Austrian Airlines 100 millioner  euro (750 mio. kr.).

 

 

 

Flere faktorer taler for tyskerne som den oplagte køber, men i Østrig frygter man, at en Lufthansa-overtagelse kan koste arbejdspladser.

  

 

Det er 75 pct. af selskabet, som er til salg. Den sidste fjerdel skal fortsat være på østrigske hænder, har regeringen i Wien bestemt. Staten er i forvejen den største aktionær gennem det offentlige holdingselskab ÖIAG, der ejer 42,75 pct. af aktierne.

 

 

Handelen ventes afgjort inden årets udgang. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.