Lufthansa håber på megabamsen i København

”Vi tror, at Lufthansas tredje A380 kommer på kort visit i København 15. september. Det skyldes at Skandinavien leverer mange kunder til vores oversøiske ruter, hvor flyet skal bruges, samt at fx København kan være et alternativ, hvis flyet ikke kan lande i Frankfurt,” siger John Nielsen, landechef for Lufthansa, til Take Off. Airbus 380’eren står i øjeblikket til at lande 15. september kl. 7.55 og til kl. 10 at flyve videre til Oslo.

 

Fremadrettet har Lufthansa nu tre A380 – de flyver i dag fra Tyskland til Beijing og Tokyo. Med den tredje A380 vil Lufthansa fra oktober også betjene Johannesburg i Sydafrika.

 

Lufthansa har to ruter fra København til Tyskland – til hhv. Frankfurt og München. 75 % af Lufthansas passagerer skal videre til andre af selskabets europæiske destinationer eller til dets oversøiske.

 

”Europæiske rejsemål er lidt uventet blevet vigtigere for Lufthansa – trods voksende lavpriskonkurrence, men efter den islandske askesky i april har mange rejsende lært, at det er godt med et flyselskab med back office-funktioner,” siger John Nielsen.

 

I alt har Lufthansa i Danmark 22 ansatte på Hedegaardsvej i Kastrup – udover Lufthansa-ansatte er der også fra Lufthansa-ejede flyselskaber Austrian Airlines, Brussels Airlines og Swiss.

 
”Generelt er markedet stagnerende, vi kæmper for markedsandele i et marked med øget kapacitet. Generelt stiger antallet af erhvervsrejsende, men antallet af ferierejsende er mere prisfølsomt,” siger John Nielsen.

 

Foreløbig har Singapore Airlines og Emirates begge 11 af megabamserne, australske Qantas har seks, Air France og Lufthansa tre. Emirates fra Dubai er største A380-kunde, når selskabet har fået alle de bestilte eksemplarer har det 90!

 
De fem flyselskaber med Airbus 380 betjener 18 byer. De foreløbig 31 eksemplarer af flyet har til dato fløjet 156.000 timer med passagerer, 17.000 flyvninger og i alt transporteret over seks millioner passagerer.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten