Lufthansa investerer en milliard Euro i Eurowings

Lufthansa Groups bestyrelse har godkendt en investering på en milliard Euro i koncernens lavprisselskab med henblik på køb og leasing af indtil 61 fly som led i forhandlingerne om køb af airberlins fly. 

Midlerne skal bruges til at overtage indtil 41 fly af Airbus A320 familien og 20 Bombardier Dash8 Q400, som benyttes af airberlins regionale datterselskab LGW.

Overtagelsen er dog afhængig af, at forhandlingerne med bobestyrelsen for airberlin om overtagelse af nogle af det betalingsbeskyttede selskabs fly lykkes.

De seneste måneder har Lufthansa benyttet 20 fly hos Eurowings under en wet-lease aftale med airberlin; 15 er overtaget og fem er leasede med købsoption.

Airberlins forhandlinger omfatter kun to interesserede flyselskaber – Lufthansa og easyJet – og forhandlingerne skal ende med en løsning senest 12. oktober. Lufthansa er også interesseret i airberlins datterselskab Nikis 13 Airbus A320.

I alt kan Eurowings vokse med op til 81 fly og vil kunne skabe omkring 3.000 arbejdspladser for piloter og kabinepersonale.