Lufthansa julede for rejsebranchen

Hovedparten af Lufthansa-gruppens medarbejdere i Danmark ved sammenkomsten i København med gruppens nye landechef, tyske Bastian Frantz, nederst til venstre.

LUFTFART: Lufthansa inviterede forleden rejsebureauagenter, der booker mange sæder hos flyselskabet, til årlig sammenkomst. Lufthansa overtager det sidste af Brussels Airlines – og får mægling med sine hyppigt strejkende piloter.

Der var over 100 rejsebureauagenter med speciale i Lufthansa-gruppens produkter, eXperts, på plads ved den årlige sammenkomst på Kong Arthur-hotellet i København.

Lufthansa er et af de meget få flyselskaber, der holder julekomsammen for rejsebranchen i København. Og det er flot, at Star Alliance-medlemmet fastholder traditionen eftersom Lufthansa igen i år har været ramt af en række nye strejker blandt sine piloter pga. uenighed om løn.

Flyselskaberne i Lufthansa-gruppen, Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa og Swiss, kommer i år op på næsten 10.000 flyvninger til Danmark, primært til København fra Bruxelles, Frankfurt, München, Wien og Zürich, men også til Danmarks næststørste lufthavn, Billund, med Brussels Airlines fra Bruxelles og Lufthansa fra Frankfurt. Brussels Airlines forventes i år at flyve 735 gange mellem Bruxelles og Billund.

I år havde Lufthansa-gruppen meddelt, at man nu vil overtage de sidste 55 pct. af aktierne i Brussels Airlines. Dermed vil det belgiske flyselskab være helt integreret i Lufthansa fra 2018, hvor det bliver medlem af Lufthansa-kontrollerede Eurowings Group.

Brussels Airlines har foreløbig 23 langruter og 79 indenfor Europa. Brussels Airlines vil harmonisere sin europæiske flåde til at omfatte 42 Airbus A320 og have ni A330 til langruterne til navnlig Afrika. Mellem 2013 og 2015 voksende Brussels Airlines’ passagertal 30 pct. til 7,5 mio. passagerer.

Og Lufthansa har også godt nyt om sin mange pilotstrejker. Dem har der været 15 af siden 2014. De har betydet titusinder af flyaflysninger og berørt millioner af selskabets passagerer.

Men nu er Lufthansa og piloternes største fagforening, Vereinigung Cockpit (VC), blevet enige om at få en mægler, der begynder sit arbejde i slutningen af næste måned for at undgå flere strejker. VC har lovet at der ikke bliver flere strejker inden da.

Alene denne måneds strejker hos Lufthansapiloterne har kostet flyselskabet over 100 mio. euro pga. 4.500 aflyste fly, der ramte mere end en halv mio. rejsende.