Lufthansa køber op i Belgien

I går kom det frem, at Lufthansa og Brussels Airlines har aftalt, at den tyske gigant sluger den belgiske dværg i to mundfulde, hvoraf den første er en 45 procents ejerandel til knap 500 mio. kr., mens den anden mundfuld følger i 2011. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

 

Samtidig bekræftede Air France/KLM over for Thomson Financial, at selskabet vil byde på den østrigske stats ejerandel af Austrian Airlines. Dermed stiller det store europæiske flyselskab sig i kø sammen med Lufthansa, russiske S7 og Turkish Airlines, der åbent har friet til Austrian Airlines for at få andelen på knap 43 pct., der menes at have en værdi på omkring 1,9 mia. kr.

 

De to meldinger kommer blot tre dage efter, at SAS bekræftede, at man overvejer »strukturelle ændringer«.

 

»Det viser, at der nu for alvor er åbnet for skuffen i luftfartsbranchen. I mange år har brancheeksperter råbt på en konsolidering, og nu bløder selskaberne så meget, at flere af de mindre og mellemstore aktivt prøver at finde en partner, mens de store kæmper om at udvide deres netværk og stå stærkere i konkurrencen,« siger senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen