Lufthansa oplagte kandidat til køb af SAS

Spekulationerne om et bud på SAS har fået den hårdt prøvede ?yaktie til at stige i juli. Den svenske avis Dagens Industri har kigget nærmere på de potentielle købere. Tyske Lufthansa ses som den mest oplagte kandidat.

 

SAS’ salgskanaler på det skandinaviske marked samt det stærke »brand«, kunne være attraktivt. En overtagelse vil derudover give Lufthansa muligheden for at fragte ?ere personer til Frankfurt og München, som er centrum for selskabets interkontinentale ruter.

Samme argument gør sig gældende for Air France-KLM, der med et opkøb af SAS kunne styrke sine ruter fra Amsterdam og Paris.

 

Det tredje og mest spekulative bud på en køber er russiske Aero?ot, der også har vist interesse for Alitalia. Aero?ot har bedre mulighed for at drive sin forretning end de europæiske konkurrenter, da det russiske marked er reguleret anderledes.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.