Lufthansa-piloter truer igen med strejker

Lufthansa strejkeFLYSELSKABER: De 5.400 medlemmer af Lufthansas største pilotfagforening rasler på ny med strejkevåbenet, efter det igen mislykkedes at opnå ny aftale om bl.a. pensionsalder og besparelser. Lufthansa har haft mindst 12 pilotstrejker på under to år.

Lufthansas største fagforening for piloter, Vereinigung Cockpit (VC), truer igen med strejker pga. sammenbrudte forhandlinger med flyselskabet, hvis koncernchef, Carsten Spohr, forsvarer Lufthansas hårde linje i sagen.

Ifølge VC har Lufthansa afvist fagforeningens seneste udspil med bl.a. imødekommelser om pensionsalder i den lange strid, der har medført mindst 12 pilotstrejker de seneste 18 måneder og betydet tab for Lufthansa på mange hundrede mio. euro, skriver Reuters.

Strejkerne kan komme når som helst og kan ramme Lufthansa, Lufthansa Cargo og lavprisselskabet Germanwings, oplyser VC.

“Hvis strejker er prisen, vi må betale for at gøre Lufthansa klar til fremtiden, må vi acceptere dem,” sagde Carsten Spohr under en konference i Wien.

Lufthansa slås med øgede udgifter til pensioner og siger, at det må skære sine omkostninger for at reducere tab af markedsandele til europæiske lavprisselskaber samt i konkurrencen på langruter fra bl.a. Turkish Airlines og Emirates.