Lufthansa sikrer fred med piloterne

LUFTFART: Lufthansa og fagforeningen Vereinigung Cockpit indgår ny overenskomst frem til 2022. Lufthansa har de seneste år været plaget af mange strejker blandt sine piloter.

Hovedgrundlaget for den nye overenskomst mellem Lufthansa og de 5.400 medlemmer af Vereinigung Cockpit, VC, var på plads allerede i marts i år. Siden er tiden brugt på at få de uafklarede områder afklaret og finjustere detaljerne.

I går oplyste Lufthansa, at den nye overenskomst giver selskabet en 15 pct. nedsættelse af de strukturelle omkostninger til piloterne, bl.a. er omkostningerne til pensioner blevet omlagt med et trecifret millionbeløb i euro. Som led i den nye aftale stiger pensionsalderen for piloter til 60 år.

Den nye pilotoverenskomst, der blev underskrevet i går, skal dog først godkendes ved afstemning blandt VC’s medlemmer.

Piloterne har ud over lønstigninger på over 10 pct. frem til 2022 fået med i aftalen, at væksten fortsætter hos Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings – frem for at Lufthansa lader væksten ske via lavprisselskaber.

”Vi har sammen med VC skabt et fundament for et nyt socialt partnerskab mellem de to parter. Det sikrer et fortsat konkurrencedygtigt Lufthansa,” siger Lufthansas personaledirektør, Bettina Volkens.

Aftalen siger bl.a. også, at Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings mindst skal have en flåde på 325 fly ved udgangen af 2022. I den periode skal gruppen ansætte over 700 nye piloter, og at der kommer mindst 600 nye udnævnelser til kaptajner.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.