Lufthansa sikrer fred med piloterne

LUFTFART: Lufthansa og fagforeningen Vereinigung Cockpit indgår ny overenskomst frem til 2022. Lufthansa har de seneste år været plaget af mange strejker blandt sine piloter.

Hovedgrundlaget for den nye overenskomst mellem Lufthansa og de 5.400 medlemmer af Vereinigung Cockpit, VC, var på plads allerede i marts i år. Siden er tiden brugt på at få de uafklarede områder afklaret og finjustere detaljerne.

I går oplyste Lufthansa, at den nye overenskomst giver selskabet en 15 pct. nedsættelse af de strukturelle omkostninger til piloterne, bl.a. er omkostningerne til pensioner blevet omlagt med et trecifret millionbeløb i euro. Som led i den nye aftale stiger pensionsalderen for piloter til 60 år.

Den nye pilotoverenskomst, der blev underskrevet i går, skal dog først godkendes ved afstemning blandt VC’s medlemmer.

Piloterne har ud over lønstigninger på over 10 pct. frem til 2022 fået med i aftalen, at væksten fortsætter hos Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings – frem for at Lufthansa lader væksten ske via lavprisselskaber.

”Vi har sammen med VC skabt et fundament for et nyt socialt partnerskab mellem de to parter. Det sikrer et fortsat konkurrencedygtigt Lufthansa,” siger Lufthansas personaledirektør, Bettina Volkens.

Aftalen siger bl.a. også, at Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings mindst skal have en flåde på 325 fly ved udgangen af 2022. I den periode skal gruppen ansætte over 700 nye piloter, og at der kommer mindst 600 nye udnævnelser til kaptajner.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.