Lufthansa sikrer fred med piloterne

0

LUFTFART: Lufthansa og fagforeningen Vereinigung Cockpit indgår ny overenskomst frem til 2022. Lufthansa har de seneste år været plaget af mange strejker blandt sine piloter.

Hovedgrundlaget for den nye overenskomst mellem Lufthansa og de 5.400 medlemmer af Vereinigung Cockpit, VC, var på plads allerede i marts i år. Siden er tiden brugt på at få de uafklarede områder afklaret og finjustere detaljerne.

I går oplyste Lufthansa, at den nye overenskomst giver selskabet en 15 pct. nedsættelse af de strukturelle omkostninger til piloterne, bl.a. er omkostningerne til pensioner blevet omlagt med et trecifret millionbeløb i euro. Som led i den nye aftale stiger pensionsalderen for piloter til 60 år.

Den nye pilotoverenskomst, der blev underskrevet i går, skal dog først godkendes ved afstemning blandt VC’s medlemmer.

Piloterne har ud over lønstigninger på over 10 pct. frem til 2022 fået med i aftalen, at væksten fortsætter hos Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings – frem for at Lufthansa lader væksten ske via lavprisselskaber.

”Vi har sammen med VC skabt et fundament for et nyt socialt partnerskab mellem de to parter. Det sikrer et fortsat konkurrencedygtigt Lufthansa,” siger Lufthansas personaledirektør, Bettina Volkens.

Aftalen siger bl.a. også, at Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings mindst skal have en flåde på 325 fly ved udgangen af 2022. I den periode skal gruppen ansætte over 700 nye piloter, og at der kommer mindst 600 nye udnævnelser til kaptajner.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz