Lufthansa slår til

Lufthansa er stærkt fokuseret på at overhale Air France-KLM og dermed blive Europas største ?yselskab. Det tyske ?yselskab forsøger bl.a. at overtage Brussels Airlines, der er bygget på ruinerne af det konkursramte belgiske Sabena. Det skriver Børsen i dag.

 

Lufthansa forhandler nu om et køb på 45 pct. af de aktierne i Brussels Airlines for 485 mio. kr., og derudover ønskes en option på de resterende 55 pct. af aktierne med virkning fra 2010.

 

Samtidig kæmper Lufthansa med Air France om at overtage en dominerende ejerandel af Austrian Airways, som den østrigske regering har sat til salg. Dertil kommer, at Lufthansa forhandler med de tysk-kontrollerede rejsekoncerner Thomas Cook og Tui om en trepartsfusion af de tre selskabers lavpris- og charterselskaber, Germanwings, Condor og Tui?y.

  

Selvom Lufthansa også rammes af de dystre profetier fra brancheorganisationen IATA, kan de nye kriseudsigter imidlertid også gøre det lettere for det tyske selskab at gennemføre sin strategi og købe op, mens markedet falder. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen