Lufthansa vil vokse i Aalborg

Lufthansa i Aalborg Lufthavn – Star Alliance-selskabet har alle ugens dage to flyvninger mellem Frankfurt og København, men der har været enkelte tilfælde hvor Lufthansa har haft tre fly om dagen i Frankfurt.

Lufthansa i Aalborg Lufthavn – Star Alliance-selskabet har alle ugens dage to flyvninger mellem Frankfurt og København, men der har været enkelte tilfælde hvor Lufthansa har haft tre fly om dagen i Frankfurt.

FLYSELSKABER: Siden Lufthansa i marts fik en daglig rute fra Frankfurt til Aalborg har passagertallet været over det forventede og Star Alliance-selskabet har flere gange haft større fly på ruten. Måske kommer der næste år en tredje daglig afgang på strækningen. Lufthansa-gruppen har ca. 400 fly om ugen til og fra Danmark.

”Vi har fået en super start med ruten fra Frankfurt til Aalborg; den åbnede med sommerprogrammet sidst i marts med to fly alle ugens dage – med udgangen af maj har vi haft 15.000 passagerer, hvilket er over budget,” siger chef for Lufthansa-gruppen i Danmark, Morten Balk, til standby.dk

Aalborg-passagererne til Frankfurt, Lufthansas største lufthavn, skal primært videre til feriedestinationer som Barcelona, Firenze, Mallorca og Nice. I de gangværende sommermåneder flyver mange også til nordamerikanske destinationer som New York, Orlando, San Francisco og Vancouver.

Aalborg-ruten flyves to gange alle ugen dage med CRJ-jetfly med plads til 90 passagerer, men en halv snes gange har der været booket så mange, at Lufthansa har indsat en Boeing B737 med plads til 120. Også bl.a. KLM, lufthavnens største udenrigsselskab, og Turkish Airlines har daglige afgange fra Aalborg til hhv. Amsterdam og Istanbul.

”Frem for at indsætte større fly mellem Frankfurt og Aalborg, vil vi hellere have en tredje daglig afgang – dermed giver vi ud af Frankfurt adgang til flere af Lufthansas mange ruter i og uden for Europa. Den tredje Lufthansa-afgang til Aalborg kommer muligvis fra næste års sommerprogram,” siger Morten Balk. Lufthansa-gruppen tæller ud over Lufthansa også Austrian Airlines, Brussels Airlines og Swiss.

Morten Balk siger, at Lufthansas ruteåbning mellem Frankfurt og Aalborg ikke har kannibaliseret på Star Alliance-medlemmets forbindelse fra Billund til Frankfurt, der flyves med fire Boeing B737-afgange på hverdage.

I Billund Lufthavn åbnede delvist Lufthansa-ejede Brussels Airlines fra dette års sommerprogram mellem Bruxelles og Danmarks næststørste lufthavn med to fly om dagen. Billund-ruten flyves ikke af Brussels Airlines, men med Q400-propelfly med plads til 70 passagerer på business, Flex og economy class af engelske FlyBe.

”Brussels Airlines har snuppet lidt Europa-trafik fra Lufthansa-ruten til Billund – men det er jo blevet i familien,” konstaterer Morten Balk.

Samlet har Lufthansa-gruppen 390 ugentlige flyvninger til og fra Danmark. Udover de nævnte fra Billund og Aalborg også disse: Fra København har Lufthansa fem fly på hverdage til Frankfurt og fire til München. Austrian har fire på hverdage mellem Wien og København, mens Swiss har tre på hverdage mellem København og Zürich samt fem om ugen mellem København og Geneve. Brussels Airlines har på hverdage fire flyvninger mellem Bruxelles og København.