Lufthansas kabineansatte truer med strejke

6

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

FLYSELSKABER: Fagforeningen UFO med 19.000 kabineansatte i Lufthansa truer med en række strejker fra 1. juli, hvis man ikke får indrømmelser på løn- og pensionsområdet. Lufthansa vil gøre sig mere konkurrencedygtig i kampen mod bl.a. lavprisselskaber og de tre fremstormende flyselskaber fra Golfen samt Turkish Airlines.

Lufthansa gennemfører i disse år forhandlinger med sine fagforeninger for at nedbringe omkostninger for bedre at kunne konkurrere med de europæiske lavprisselskaber og de tre store flyselskaber fra Den persiske Golf, Emirates, Etihad og Qatar Airways – samt Turkish Airlines.

UFO-fagforeningen siger, at de 19.000 medlemmer hos Lufthansa vil strejke fra 1. juli, hvis man ikke inden da har ny aftale på plads. Der vil frem til midten af september komme flere 1-dags strejker, som vil ramme flyselskabets store sommertrafik.

Lufthansa opfordrer UFO til at droppe strejke-truslerne og indgå i konstruktive forhandlinger: “Vores fælles mål må være at undgå strejker,” siger talsmand fra Star Alliance-medlemmet.

Lufthansa har det seneste år været ramt af over 12 strejker fra piloterne pga. uenighed om pensionsalder.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

6 Comments on "Lufthansas kabineansatte truer med strejke"

Notify of
avatar
Kenneth
Kenneth
efterhånden bør de ansatte hos Lufthansa snart indse, at det er helt skudt ved siden af, hvad de har gang i. De må erkende, lige som alle andre på markedet, at man ikke blot kan få og få hele tiden, tiderne ændrer sig, og sommetider må man gang gi´ fra sig i stedet for. Strejker fører til aflysninger, hvilket kan føre til tab af trofaste kunder = mindre efterspørgsel hos Lufthansa, hvilket kan føre til fyringer. Det minder mest om små børn, der sætter sig på gulvet i raseri, hvis de ikke får deres vilje, eller får hvad de vil… Read more »
Nomen Nescio
Nomen Nescio

En typisk kommentar fra en der ikke har indsigt. Hvad er det de får og får hele tiden? Er det ikke nærmere det faktum at de prøver at beskytte det de har tilbage.

SE210
SE210

Hej Kenneth

Det virker til, at du godt inde i tingene.

Kan du ikke løfte sløret for baggrunden for strejken.

Eller er du bare af den holdning, at alle i luftfart er forstokkede idioter, der ikke har ret til at kræve anstændige arbejdsvilkår.

Mvh

SE210

Kenneth
Kenneth
Hej Nomen og SE10 Kan godt løfte sløret for, hvilken indsigt jeg har, er nemlig pilot hos Swiss, del af Lufthansa gruppen. I hele lufthansa gruppen, er de ansatte hos Lufthansa moderselskab, de bedst betalte af alle, og blandt de bedst betalte i Europa, til trods for at de har base i Tyskland, hvor leve omkostningerne er væsentlig lavere end i både Schweiz og Danmark for den sags skyld. I lufthansa gruppen er Swiss en af de få selskaber der hvert år har et overskud, måske fordi vores lønninger er lavere end hos Lufthansa. Og det er blot min pointe,… Read more »
Nomen Nescio
Nomen Nescio

Men du startede med at klandre dem for, at de får og får. Det er jo ikke tilfældet. Der bliver taget og taget. Eurowings/Germanwings er ikke meget forskelligt for hvad SAS har gang i med Cimber finten eller wetlease JetTime konceptet. Alt dette er jo et generelt udtryk for den ekstreme situation luftfarten er i, takket være et ultra liberalt marked og selskaber som Ryanair, Norwegian etc., der selvfølgelig udnytter disse EU smuthuller.
Derfor er det helt legalt at modsætte sig denne udvikling, uanset om du synes de er forkælet.

Kenneth
Kenneth
Nomen Alle har ret til ordentlige arbejdsforhold, ingen tvivl om det. Men er det ok at holde fast i krav, så som pensionering med 55, når dette ikke svarer til nutidens marked?? Vi kan diskuterer dette i evighed, og det er ikke meningen, kan godt se situationen fra begge sider. Er blot af den mening, at både arbejdsgiver og arbejdstager må tilpasse sig markedet. Hvorfor er er næsten ikke længere lastbiler på danske nummerplader? Lastbilbranchen gennemgik hele denne “fri bevægelighed” problematik for mange år siden, nu er det luftfartens tur, om man kan li´ det eller ej. Og så er… Read more »
wpDiscuz