Lufthansas piloter tilbyder besparelser

0
Piloter fra Lufthansa, arkivfoto.
Piloter fra Lufthansa, arkivfoto.

LUFTFART: 12 strejker på 15 måneder ser ud til at være nok selv for piloterne i deres kamp med Lufthansa om de fremtidige arbejdsvilkår.

Lufthansa lider voldsomt under strejker og trusler om strejker fra piloterne. 12 strejker på 15 måneder har kostet mange millioner i aflysninger og mistede passagerer.

Selv har flyselskabet opgjort tabet i første kvartal i år til ca. 300 mio. kr., og for hele året i fjor til 1,7 mia. kr. Selskabets ledelse er klar over, at det ikke kan fortsætte og ender i det helt store brag.

Det samme resultat ser også pilotforeningen Vereinigung Cockpit ud til at være kommet til. Lufthansas piloter er nogle af de højst lønnede i Europa.

Nu har piloterne sendt et tilbud til Lufthansa om forhandling om en reducering af udgifterne til piloterne. Samtidig er de parate til forøge pensionsalderen fra 58 til 60 år. De ser gerne en løsning med langsigtet virkning inden 1. september.

Det kan de næppe blive uenige med ledelsen om. Om de kan nå hinanden i spareplanen, hvor Lufthansa på langruter vil have pilotudgifterne ned med 20 procent, må stå hen i det uvisse.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz