Lufthavn holder kurs mod passagerrekord

københavns-lufthavn-terminal-3LUFTFART: Københavns Lufthavn har i årets tre første kvartaler haft 22,1 mio. passagerer – heraf 8,4 mio. i det tredje kvartal. Nye ruter og flere sæder på eksisterende er en stor del af forklaringen på stigningen.

Nordens største lufthavn har i årets ni første måneder haft en passagerstigning på 9,9 pct. Trafiktallene for oktober kommer snart, og viser de også fremgang, kan lufthavnen ikke undgå at slå passagerrekorden fra sidste år på 26,6 mio.

Årets vækst på næsten ti procent i de ni første måneder forklares med, at flere turister flyver til turismens Danmark. Væksten er især drevet af flere rejsende på de internationale ruter. De interkontinentale ruter har haft vækst på 10,6 pct., mens Europa-trafikken er steget ti procent sammenlignet med sidste år – indenrigstrafikken er steget syv pct. i årets første ni måneder.

I første halvår steg antallet af udenlandske turister, der fløj til København, ca. 16 pct., og antallet af udenlandske forretningsrejsende, der fløj til København, voksede over 12 pct. i samme periode, oplyser Københavns Lufthavn.

“Der er åbnet flere nye ruter, ligesom der på mange ruter er indsat øget kapacitet i form af større fly eller flere afgange,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Den store vækst i rejsende er også med til at sikre lufthavnen et godt resultat i tredje kvartal. Omsætningen steg 9,8 pct., mens resultatet før skat steg med næsten det dobbelte, 17,1 pct. til tæt på 1,3 milliarder kr. Lufthavnen investerer ca. det halve i forbedringer.

I alt forventer lufthavnen i år et overskud på 1,6 milliarder kr. Altså er overskud på over fire mio. kr. – om dagen!

Ca. hver tredje passager i Københavns Lufthavn er danskere.