Lufthavn nedsætter afgifter

Schiphol lufthavn flyLUFTFART: Det hører til sjældenhederne, at lufthavne reducerer deres afgifter, men det sker igen fra april næste år i Hollands hovedlufthavn.

Fra april næste år formindsker Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam sine afgifter med 11,6 pct. Lufthavnen begrunder det usædvanlige tiltag med, at den både sidste år og i år har haft højere indtægter end forventet fra flere passagerer – ligesom storlufthavnen har haft held med at nedskære sine omkostninger.

Også i april i år nedsatte Schiphol af samme årsag sine afgifter 6,8 pct.

Schiphol medgiver, at en ”bagtanke” bag afgifts-reduktionerne er at øge dens tiltrækningsgrad og dermed få mere omsætning, skriver hjemmesiden dutchnews.nl

Ifølge egne oplysninger har Schiphol det næststørste ”optage-område” i Europa – ca. 35 mio. personer bor op til 200 km fra lufthavnen.

Schiphols halvårsregnskab kom i august. Her oplyste Schiphol Group om en stigning i sine indtægter på 1,1 pct. til 684 mio. euro – trods reduktionen med de knap syv procent lavere lufthavnsafgifter fra april i år.

I årets første halvår steg passagertallet i Schiphol fem procent til 27 mio. rejsende.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.