Lufthavn nedsætter afgifter

Schiphol lufthavn flyLUFTFART: Det hører til sjældenhederne, at lufthavne reducerer deres afgifter, men det sker igen fra april næste år i Hollands hovedlufthavn.

Fra april næste år formindsker Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam sine afgifter med 11,6 pct. Lufthavnen begrunder det usædvanlige tiltag med, at den både sidste år og i år har haft højere indtægter end forventet fra flere passagerer – ligesom storlufthavnen har haft held med at nedskære sine omkostninger.

Også i april i år nedsatte Schiphol af samme årsag sine afgifter 6,8 pct.

Schiphol medgiver, at en ”bagtanke” bag afgifts-reduktionerne er at øge dens tiltrækningsgrad og dermed få mere omsætning, skriver hjemmesiden dutchnews.nl

Ifølge egne oplysninger har Schiphol det næststørste ”optage-område” i Europa – ca. 35 mio. personer bor op til 200 km fra lufthavnen.

Schiphols halvårsregnskab kom i august. Her oplyste Schiphol Group om en stigning i sine indtægter på 1,1 pct. til 684 mio. euro – trods reduktionen med de knap syv procent lavere lufthavnsafgifter fra april i år.

I årets første halvår steg passagertallet i Schiphol fem procent til 27 mio. rejsende.

x

Læs Også

Flyselskab hjælper miljøet

For at nedbringe affaldsmængderne og skåne miljøet dropper Alaska Airlines fra midten af juli at udlevere drinkspinde fremstillet af plastik.

Mange fejrede danske Sun-Air

Der var stort rykind fra kunder og forretningsforbindelser samt nuværende og tidligere medarbejdere, da det danske flyselskab forleden i Billund Lufthavn fejrede 40 års jubilæum.

Delta gør klar til sæsonrute til København

Fredag i næste uge genoptager Skyteam-medlemmet sin sæsonbetjening af New York JFK og Københavns Lufthavn med en daglig flyvning.

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA

På lørdag vies britiske prins Harry og amerikanske Meghan Markle – det markerer British Airways på en flyvning til Toronto; alle i kabinebesætningen hedder enten Meghan, Megan eller Harry.

Kinesiske flyselskaber kan øge på Europa

De kinesiske luftfartsmyndigheder vil lempe sin politik om at kun et kinesisk flyselskab må flyve en konkret rute mellem Kina og for eksempel Europa. Air China kommer til Københavns Lufthavn.

Her er verdens mest specielle lufthavne

Hvad er verdens nordligste lufthavn med passagerflyvninger, den varmeste, den med det største areal eller længste startbane? Ny liste giver svarene.