KLM’s presse-hjemmeside er ikke leveringsdygtig i fotos med flytoiletter – til gengæld er der en del som disse; langtidsparkerede fly i hovedlufthavnen, Schiphol. Foto: KLM.

Kabinepersonale må ikke dele toilet med passagerer

Meget er ændret for de få passagerfly, der i denne coronatid kommer på vingerne. KLM har for eksempel nu toilet ombord udelukkende reserveret til besætningen.

Mange flyselskaber står helt parkeret i denne tid – de få resterende flyver efter et stærkt reduceret trafikprogram. Et af sidstnævnte er KLM, der har indført en lang række foranstaltninger i blandt andet gaten og ombord på flyene.

I en pressemeddelelse om de ændrede procedurer skriver det hollandske Skyteam-medlem blandt andet:

Ombord på flyene har besætningen mundbind og beskyttelseshandsker. Ligeledes er ét af flyets toiletter reserveret udelukkende til besætningen. Det giver besætningen et område, hvor de også kan vaske hænder. Ligeledes rengøres alle KLM-fly efter gældende forskrifter.

Og, oplyser KLM, søges der så vidt muligt for at seate passagererne så langt fra hinanden som muligt, helst mindst 1,5 meter.

En undtagelse er særflyvninger, hvor for eksempel hollandske statsborgere flyves hjem med evakueringsflyvninger fra destinationer i udlandet. På disse flyvninger skal der af gode grunde helst så mange strandede med som muligt. KLM medtager, hvis muligt, også passagerer fra andre EU-lande.

Anderledes boarding og servering om bord
KLM gør også opmærksom på, at i disse coronatider er der generelt mindst mulig servering ombord – også for at minimere kontakten mellem kabinebesætningen og passagererne.

Ligeledes er der ændrede forholdsregler ved boarding af flyene, så der holdes mest mulig plads mellem de rejsende. Det samme gælder ved check-in, ved transfer-skrankerne, i gates og så videre.

KLM skal også overholde krav fra myndighederne i de lande, flyet skal til. Dette kan blandt andet omfatte, at passagererne skal have taget deres temperatur inden de flyver fra Schiphol til for eksempel Canada, Singapore og Sydkorea.

Mange fly på jorden
I Schiphol-lufthavnen er der i denne tid parkeret omkring 200 passagerfly, hvor af cirka halvdelen er fra KLM.

KLM-flyene på jorden er blandt andet alle selskabets 13 A330’ere og alle 15 Boeing 777-200. Hertil kommer en mange mindre fly som Embraer 190 og Boeing 737.

De ruter, som KLM betjener i denne tid, flyves med Boeing 777-300, Boeing 787-9 og -10 fleet, nogle Embraer 190 og Boeing 737.

Relaterede artikler:

Stilfærdig afsked med KLM´s Boeing 747

Tidligere chef for KLM i Danmark i shitstorm

Forbruger Europa: Flyselskaber får næppe Corona-regning