Lufthavnen gør klar til travl efterårsferie

LUFTFART: På fredag begynder den danske efterårsferie – frem til søndagen ugen efter forventer Københavns Lufthavn tæt på 900.000 passagerer. ”Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra,” siger passagerchefen.

Den kommende fredag, endda den 13., bliver efterårsferiens travleste i Københavns Lufthavn med forventet 101.700 rejsende. Alene den kommende weekend forudser lufthavnen at ca. 20.000 børn under 12 år rejser gennem lufthavnen.

“Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra,” siger passagerchef i Københavns Lufthavn, Thomas Hoff Andersen, og tilføjer: “Hvis man som familie er godt forberedt får børnene en sjovere tur gennem lufthavnen. Så tjek ind hjemmefra og print boardingkortet. Pak håndbagagen rigtigt – det vil sige iPad, laptop, telefoner og andet øverst, så det er nemt at få ud på bakken i sikkerhedskontrollen.”

Husk 100 pct. paskontrol

Trafikstatistikken viser, at Spaniens kanariske øer og græske Kreta og Rhodos er de største rejsemål for chartergæsterne.

Selv om antallet charterrejsende til Tyrkiet er faldet de seneste år, er Antalya dog stadig i top i efterårsferien.

Lidt ekstra forberedelse er også en god idé, hvis rejsen går til Tyrkiet eller andre destinationer uden for Schengen-området. Den 7. oktober trådte de nye EU-pasregler nemlig i kraft.

De betyder, at samtlige rejsende, også børn, der skal krydse Schengen-grænsen, skal have scannet pas i politiets paskontrol, når man flyver ud af Europa – eller til et af de lande i Europa, der ikke er medlem af Schengen-samarbejdet: Storbritannien, Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien. Cirka hver fjerde passager i Københavns Lufthavn rejser til eller ankommer fra ikke-Schengen lande.

“Er rejsemålet er uden for Schengen-området skal der sættes ekstra tid af efter sikkerhedskontrollen til også at skulle igennem paskontrollen, da der kan opstå køer og ventetid,” siger passagerchef Thomas Hoff Andersson.

Er rejsen inden for Schengen er der ingen paskontrol.​

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.