Lufthavnen gør klar til travl efterårsferie

LUFTFART: På fredag begynder den danske efterårsferie – frem til søndagen ugen efter forventer Københavns Lufthavn tæt på 900.000 passagerer. ”Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra,” siger passagerchefen.

Den kommende fredag, endda den 13., bliver efterårsferiens travleste i Københavns Lufthavn med forventet 101.700 rejsende. Alene den kommende weekend forudser lufthavnen at ca. 20.000 børn under 12 år rejser gennem lufthavnen.

“Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra,” siger passagerchef i Københavns Lufthavn, Thomas Hoff Andersen, og tilføjer: “Hvis man som familie er godt forberedt får børnene en sjovere tur gennem lufthavnen. Så tjek ind hjemmefra og print boardingkortet. Pak håndbagagen rigtigt – det vil sige iPad, laptop, telefoner og andet øverst, så det er nemt at få ud på bakken i sikkerhedskontrollen.”

Husk 100 pct. paskontrol

Trafikstatistikken viser, at Spaniens kanariske øer og græske Kreta og Rhodos er de største rejsemål for chartergæsterne.

Selv om antallet charterrejsende til Tyrkiet er faldet de seneste år, er Antalya dog stadig i top i efterårsferien.

Lidt ekstra forberedelse er også en god idé, hvis rejsen går til Tyrkiet eller andre destinationer uden for Schengen-området. Den 7. oktober trådte de nye EU-pasregler nemlig i kraft.

De betyder, at samtlige rejsende, også børn, der skal krydse Schengen-grænsen, skal have scannet pas i politiets paskontrol, når man flyver ud af Europa – eller til et af de lande i Europa, der ikke er medlem af Schengen-samarbejdet: Storbritannien, Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien. Cirka hver fjerde passager i Københavns Lufthavn rejser til eller ankommer fra ikke-Schengen lande.

“Er rejsemålet er uden for Schengen-området skal der sættes ekstra tid af efter sikkerhedskontrollen til også at skulle igennem paskontrollen, da der kan opstå køer og ventetid,” siger passagerchef Thomas Hoff Andersson.

Er rejsen inden for Schengen er der ingen paskontrol.​

x

Læs Også

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.