Lufthavnen gør klar til travl efterårsferie

LUFTFART: På fredag begynder den danske efterårsferie – frem til søndagen ugen efter forventer Københavns Lufthavn tæt på 900.000 passagerer. ”Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra,” siger passagerchefen.

Den kommende fredag, endda den 13., bliver efterårsferiens travleste i Københavns Lufthavn med forventet 101.700 rejsende. Alene den kommende weekend forudser lufthavnen at ca. 20.000 børn under 12 år rejser gennem lufthavnen.

“Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemmefra,” siger passagerchef i Københavns Lufthavn, Thomas Hoff Andersen, og tilføjer: “Hvis man som familie er godt forberedt får børnene en sjovere tur gennem lufthavnen. Så tjek ind hjemmefra og print boardingkortet. Pak håndbagagen rigtigt – det vil sige iPad, laptop, telefoner og andet øverst, så det er nemt at få ud på bakken i sikkerhedskontrollen.”

Husk 100 pct. paskontrol

Trafikstatistikken viser, at Spaniens kanariske øer og græske Kreta og Rhodos er de største rejsemål for chartergæsterne.

Selv om antallet charterrejsende til Tyrkiet er faldet de seneste år, er Antalya dog stadig i top i efterårsferien.

Lidt ekstra forberedelse er også en god idé, hvis rejsen går til Tyrkiet eller andre destinationer uden for Schengen-området. Den 7. oktober trådte de nye EU-pasregler nemlig i kraft.

De betyder, at samtlige rejsende, også børn, der skal krydse Schengen-grænsen, skal have scannet pas i politiets paskontrol, når man flyver ud af Europa – eller til et af de lande i Europa, der ikke er medlem af Schengen-samarbejdet: Storbritannien, Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien. Cirka hver fjerde passager i Københavns Lufthavn rejser til eller ankommer fra ikke-Schengen lande.

“Er rejsemålet er uden for Schengen-området skal der sættes ekstra tid af efter sikkerhedskontrollen til også at skulle igennem paskontrollen, da der kan opstå køer og ventetid,” siger passagerchef Thomas Hoff Andersson.

Er rejsen inden for Schengen er der ingen paskontrol.​

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.