Lufthavnen og WoCo roser regeringen

Med 22 mio. kr. i tilskud de næste tre år har regeringen sammen med Venstre og De konservative sikret, at succesen med at udvikle nye flyruter til Danmark kan fortsætte i projektet Global Connected.

Den nye bevilling gavner tiltrækningen af internationale investeringer og skaber adgang til nye vækstmarkeder for dansk erhvervsliv, hedder det i fælles pressemeddelelse fra Københavns Lufthavn og Wonderful Copenhagen.

Når kinesere har opdaget, at de kan flyve med SAS fra Shanghai til København eller andre rejsende i Asien finder ud af, at de kan flyve til København via Dubai med Emirates, skyldes det bl.a. Global Connected – et privat/offentligt konsortium, der støtter markedsføring af Danmark som destination.

Københavns Lufthavn har foreløbig i 2012 oplevet en vækst på 12,9 pct. på de lange, interkontinentale ruter – en vækst, der især bæres af de nye ruter til f.eks. Doha, Dubai og Shanghai, hvor Global Connected har medvirket til at styrke markedsføringen af Danmark som rejsemål.

“Global Connected er et af de mest succesrige projekter i mange år til at trække turister og forretningsrejsende, men også investeringer og talenter fra vækstmarkederne til Danmark. Det er en virkelig god nyhed, at der er fundet penge til, at det målrettede udviklingsarbejde kan fortsætte,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

Global Connected, der finansieres af offentlige og private penge, kan nu se frem til 22 millioner kroner de næste tre år. Det skyldes, at regeringen, Venstre og De konservative er blevet enige om at udmønte 184 mio. kr. fra den såkaldte UMTS-reserve til en række initiativer, der med erhvervsminister Annette Wilhelmsen ord “skal styrke væksten og jobskabelsen.”

“Vi har også prioriteret at videreføre tilskuddet til Global Connected, som fastholder og tiltrækker flyruter til Danmark,” siger ministeren.

“I Københavns Lufthavn har vi 22.000 arbejdspladser. Dertil kommer et næsten tilsvarende antal udenfor hos alt fra underleverandører til hele turismeerhvervet,” siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Ud over UMTS-midler er Global Connected støttet af Wonderful Copenhagen, VisitDenmark, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Københavns Lufthavne, Københavns Kommune, Region Skåne og Malmö.