Med sine 383 værelser er Clarion Hotel Copenhagen Airport et af de største Clarion-hotel i Norden – hotellet er netop renoveret og opgraderet for over 80 millioner kroner. Foto: Nordic Choice Hotels.

Lufthavnshotel renoveret for 80 millioner kroner

Clarion Hotel Copenhagen Airport har fået en omfattende opgradering, hvilket også gav fem nye værelser. Og kæden bag, Nordic Choice Hotels, vil gerne have flere Clarion-hoteller i Danmark.

Clarion-hotellet ved Københavns Lufthavn er med sine nu 383 værelser et af de største af de foreløbig 29 af dette varemærke under den norske kæde Nordic Choice Hotels.

Klik for stort format. Christen Bagger, til venstre, er øverste chef for de foreløbig 29 Clarion-hoteller hos Nordic Choice Hotels. Her er han med Jesper Olesen, direktør for det største Clarion-hotel, Clarion Hotel Copenhagen Airport, i lobbyen på lufthavnshotellet. Foto: Henrik Baumgarten.

I spidsen for Clarion-hotellerne er danske Christen Bagger, der med titel af senior vice president er den højest placerede dansker i den norske hotelkæde.

Selve Nordic Choice Hotels er i fuld sving med at opføre to nye hoteller i København; et Comfort-hotel, et af kædens tre varemærker, på 605 værelser til åbning i august næste år ved Københavns Lufthavn.

Og allerede næste forår åbner Københavns nyeste luksushotel, Villa Copenhagen, med 390 værelser og suiter i den tidligere Centralpostbygning ved Hovedbanegården. 

Men selve Clarion-konceptet under Christen Bagger har også gang i byggekranerne. Det nyeste Clarion-hotel åbnede i går, torsdag, i Oslo – herudover er der yderligere fem Clarion-hoteller på vej på Nordic Choices nordiske marked.

Og står det til Christen Bagger må der gerne komme flere Clarion-hoteller i Danmark udover det enlige i lufthavnen.

”Aarhus og Aalborg kunne også være gode steder i Danmark med et Clarion-hotel; vi er åbne for nye muligheder og har altid noget i gang, men der er intet konkret i øjeblikket på det danske marked,” siger han til STANDBY.dk

Klik for stort format. Clarion-hotellet ved Københavns Lufthavn har sløjfet sin lounge på øverste etage til fordel for fem nye værelser, blandt andet dette. Foto: Henrik Baumgarten.

Stor renovering i Københavns Lufthavn
I denne uge markerede Clarion Hotel Copenhagen Airport officielt færdiggørelsen af flere etaper af en renovering, der ifølge Christen Bagger har kostet over 80 millioner kroner. Der skal stadig renoveres, men nu er en del af projektet i hus.

Nordic Choice stjerneklassificerer ikke sine hoteller, men Clarion-hotellet i Københavns Lufthavn skal holde et femstjernet niveau, ligesom da hotelbygningen blev drevet af Hilton.

Københavns Lufthavn ejer hotelbygningen og som led i aftalen om, at Nordic Choice i 2017 med kort varsel overtog driften fra Hilton, skulle hotellet renoveres ligesom det skulle beholde sit femstjernede niveau.

Der er kommet mange ændringer, justeringer og forbedringer for de 80 millioner kroner. For eksempel er loungen på hotellets øverste etage sløjet til fordel for fem ekstra værelser så der nu er 383. Prisen for et standardværelse svinger typisk mellem 1.500 og 2.500 kroner, afhængig af efterspørgslen.

På den øverste 12. etage er blandt andet også hotellets præsidentsuite. Den koster omkring 20.000 kroner i døgnet, fortæller hotellets direktør, Jesper Olesen, mens han sammen med Christen Bagger viser STANDBY.dk rundt.

Men det ligger lidt i kortene, at der måske ”skal ske noget” med den store, flotte suite med den fantastiske udsigt over Københavns Lufthavn og kigget mod Øresund. 

Hotellet har også stadig sin spa med pool, og dem er der ingen planer om at pille ved.

Nede i stueetagen er en af de mest synlige ændringer, at der i området ved receptionen nu er en passage ind til hotellets store ballroom – fremfor at gæsterne før skulle rundt om et par hjørner.

Ligeledes har hotellet fået en nyrenoveret restaurant med et koncept fra stjernekokken Marcus Samuelsson. Han har udviklet konceptet Kitchen & Table til Clarion Hotels, der angiveligt kombinerer det nordiske køkken med smagsindtryk fra det multikulturelle Manhattan. Der er indtil videre Kitchen & Table-restauranter på 20 af de indtil nu 29 Clarion-hoteller.

En voksende familie
I alt har de foreløbig 29 Clarion-hoteller 4.700 medarbejdere og omsatte i seneste regnskabsår for cirka 3,1 milliarder danske kroner. Det største Clarion-hotel er The Hub i Oslo med 810 værelser.

Totalt havde Nordic Choice Hotels ved sidste fintælling 194 hoteller og 16.500 medarbejdere i Norden og Baltikum fordelt på kæderne Clarion, Comfort og Quality.

Hertil kommer en række selvstændige mere unikke hoteller, i København det eksisterende Skt. Petri og det kommende Villa Copenhagen.

Relaterede artikler:

Københavns nye lufthavnshotel klar før tiden

Hotelkæde fik stort overskud i Danmark

Hotel ved Københavns Lufthavn skifter ejer