Møde om Austrians fremtid

Forhandlingerne skal foregå blandt de ledende regeringsmedlemmer inden regeringsmødet 12. august, og hvis der opnås enighed er det sandsynligt, at denne enighed vil få støtte i regering og parlament.

 

Den konservative leder og finansminister Wilhelm Molterer inviterer relevante beslutningstagere til møde og avisen Die Presse skriver, at den afgående kansler Alfred Gusenbauer, den socialdemokratiske leder og transportminister Werner Faymann mødes med finansministeren tirsdag for at drøfte flyselskabets fremtid.

 

Også chefen for regeringens holdingselskab OeIAG, der sidder på statens 43% aktier i Austrian, vil deltage i mødet. Aktieposten har en værdi på 140 millioner Euro.

 

Der er parlamentsvalg i september og i valgkampen er det blevet klart, at de konservative støtter et salg, mens socialdemokraterne i vidt omfang er imod. Dog siger trafikministeren, at man kan acceptere et salg, som beskytter Østrigs interesser – blandt andet ved at fastholde Wien som Austrian Airlines hub.

 

Russiske Aeroflot har trukket sig som potentiel køber og har efterladt Air France-KLM og THY Turkish Airlines som de eneste umiddelbart interesserede.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.