Møde om Austrians fremtid

Forhandlingerne skal foregå blandt de ledende regeringsmedlemmer inden regeringsmødet 12. august, og hvis der opnås enighed er det sandsynligt, at denne enighed vil få støtte i regering og parlament.

 

Den konservative leder og finansminister Wilhelm Molterer inviterer relevante beslutningstagere til møde og avisen Die Presse skriver, at den afgående kansler Alfred Gusenbauer, den socialdemokratiske leder og transportminister Werner Faymann mødes med finansministeren tirsdag for at drøfte flyselskabets fremtid.

 

Også chefen for regeringens holdingselskab OeIAG, der sidder på statens 43% aktier i Austrian, vil deltage i mødet. Aktieposten har en værdi på 140 millioner Euro.

 

Der er parlamentsvalg i september og i valgkampen er det blevet klart, at de konservative støtter et salg, mens socialdemokraterne i vidt omfang er imod. Dog siger trafikministeren, at man kan acceptere et salg, som beskytter Østrigs interesser – blandt andet ved at fastholde Wien som Austrian Airlines hub.

 

Russiske Aeroflot har trukket sig som potentiel køber og har efterladt Air France-KLM og THY Turkish Airlines som de eneste umiddelbart interesserede.

Skrevet af Flemming Juul