Måske ny langrute til Københavns Lufthavn

LUFTFART: Direktøren for asiatisk flyselskab nævner mulighed for ny rute til København – sågar med eksempel på prisen for flybilletten. Men intet er afgjort. Om lidt over 10 dage åbner ny langrute til København.

Der kan være endnu et asiatisk flyselskab på vej til Københavns Lufthavn, skriver den danske hjemmeside Finalcall.travel

Københavns Lufthavn bekræfter overfor standby.dk, at man er “i dialog” med Scoot, men at der ikke er noget konkret om en mulig rute.

Det er Singapore Airlines’ lavprisselskab, Scoot. Til avisen India Times siger Scoot’s direktør i Indien, at selskabet måske har planer om en rute fra den indiske millionby Mumbai til København.

I forbindelse med artikel om indiske lavprisflyselskaber, der overvejer langruter, siger den indiske Scoot-chef, at Scott har såkaldte ”Fifth Freedom Rights” til at flyve fra Indien til andre lande end Singapore.

Her nævner han bl.a. rute fra Mumbai til København som en mulighed.

”Med Fifth Freedom-rettigheder kan vi operere direkte flyvninger fra Mumbai, Delhi, Chennai og Kolkata til destinationer som København, Manchester og Wien,” siger Bharath Mahadevan, chef for Scoot i Indien.

Han nævner et specifikt eksempel: Mumbai og København. En returbillet vil ifølge direktøren koste fra ca. 2.600 kr.

Scoot skal betjene ruter, hvor det ikke konkurrerer med moderselskabet, Singapore Airlines. Scoot åbnede i juni i år sin første rute til Europa, til Athen.

”Der er endnu intet bekræftet om den nye rute, men det er meget usædvanligt at flyselskaber sætter navne på potentielle nye ruter – uden at der er en vis form for seriøsitet i det,” noterer Finalcall.travel

Scoot har foreløbig 15 Boeing B787 Dreamliners til langruterne ud af Singapore og 23 Airbus A320 til de kortere ruter.

Air India og Cathay på vej til CPH
Sidste uge bekræftede Oneworld-medlemmet Cathay Pacific, at det fra maj til oktober næste år åbner sæsonrute mellem hjemmebasen i Hong Kong og København. Og om ti dage fra 16. september begynder Star Alliance-medlemmet Air India at flyve tre gange om ugen hele året fra den indiske hovedstad, New Delhi, til København.