Madeksperimentarium

Horesta glæder sig over regeringens målrettede satsning på at udvikle dansk gastronomi. I sit Grøn Vækst-udspil, skriver regeringen, at den vil etablere et Madeksperimentarium, som skal fremme innovation og udvikling af restauranterhvervet og fødevarebranchen.


Eksperimentariet skal danne ramme om nye uddannelser og kurser, forskning og møder mellem fødevarebranchen, kokke og forbrugere. Desuden skal det være et samlingssted for udvikling af gourmetmad i verdensklasse. Madeksperimentariet skal komme til verden i et offentligt-privat samspil.

”Vi har meget store forventninger til initiativet, som vi har arbejdet hårdt for gennem flere år. Dansk gastronomi er kommet i verdensklasse, og den position skal vi forsvare og drage nytte af. Ikke kun til at styrke de dygtigste kokkes kundskaber yderligere, men også til at skabe innovation i samarbejde med landbruget og fødevarebranchen for at hæve niveauet i restauranterhvervet, og øge danskernes indblik i tilblivelsen af velsmagende og sund mad”, siger Lone Njor Hulth, adm. direktør i Horesta.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.