Madvarer som souvenirs fra ferien

Oste og olivenolie er blandt de mest populære souvenirs.

Dekorerede platter, nøgleringe og flamingodansende dukker er erstattet af olivenolie, lokale vine og krydderier som nutidens souvenirs, afslører Spies Rejsepanel, hvor 11.155 danskere er blevet spurgt.

”Men bør lige tjekke reglerne for at hjemtage madvarer fra udlandet. Specielt fra Det Fjerne Østen er der restriktioner. Af hensyn til flysikkerheden er det ikke tilladt at have mere end to liter olivenolie i bagagen”, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Top 10 over feriefolkets madsouvenirer (mulighed for tre svar): 1) Krydderier (39,7%), 2) Olivenolie (35%), 3) Lokale vine (22,7%), 4) Pinjekerner, valnødder, pistacienødder (20,1%), 5) Lokal spiritus (15,4%), 6) Oste (Manchego, halloumi, parmesan) (14,9%), 7) Oliven (12,2%), 8) Skinke (pata negra, Parma) (8,6%), 9) Likører fra lokalområderne (8,2%) og 10) Kager og lokalt bagværk (7,1%).

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.