Mallorca overrendt af turister

palma mallorcaTURISME: Mallorca er en af den europæiske sommers mest populære destinationer – i år forventes en mio. flere turister. Lokalbefolkningen føler sig presset af de mange turister – der står bag 40 pct. af boligkøbene.

”Turister, rejs hjem,” skriver graffiti på husmure i den gamle bydel i Mallorcas hovedby, Palma. Den vidner om den øgede frustration i lokalbefolkningen over det stigende antal turister, skriver det franske nyhedsbureau, AFP.

Denne sommer forventer Mallorca over ti mio. turister – over en mio. mere end sidste sommer. Siden 2010 er antallet af turister på Mallorca steget ca. 70 pct., oplyser statistikkontoret for øgruppen Balearerne, hvor Mallorca er den største ø.

Turisterne står også bag ca. hver tredje arbejdsplads på den spanske Middelhavsø og giver den ca. halvdelen af indtægterne.

Men de fastboende ca. en mio. indbyggere på Mallorca klager over, at turisterne presser boligpriserne op, gør det nærmest umulig at finde parkeringspladser og at de ødelægger det traditionelle byliv.

Ifølge det tyske ejendomsmæglerfirma Engel & Voelkers står udlændinge for 40 pct. af boligkøbene på Mallorca.

I Santa Catalina-bydelen i Palma koster et gammelt fiskerhus nu op mod fem mio. kr. – mens en lejlighed med to soveværelser i højsæsonen kan udlejes for 700 euro om måneden, en gennemsnitsløn for en tjener i bydelen er ca. 1.200 euro.