Princess Cruises kan først midt i november have en besætning til krydstogtskibet Diamond Princess klar. Derfor aflyses 11 krydstogter. Wikipoediafoto: Alpsdake.

Mandskabsmangel betyder aflyste krydstogter

Store amerikanske Princess Cruises mangler besætning på 1.100 til et af sine 15 krydstogtskibe – det får nu rederiet til at aflyse 11 krydstogter ud af Californien til Alaska, Hawaii og Mexico.

Der har været masser af historier om mandskabsmangel i rejsebranchen hos restauranter, hoteller, rejsebureauer, flyselskaber, lufthavne og så videre.

Men nu melder krydstogtrederiet Princess Cruises, der hører under verdens største krydstogtkoncern, Carnival Corporation, at man mangler mandskab til et af sine krydstogtskibe, Diamond Princess.

Skibet, der ifølge Princess Cruises’ hjemmeside har plads til 2.670 passagerer og har en besætning på 1.100, skulle være genindsat i trafik her i efteråret – efter at have holdt pause under coronakrisen.

Men nu skriver flere amerikanske medier, blandt andet avisen USA Today, at Princess Cruises har annulleret 11 sejladser med Diamond Princess fra 1. september til midten af november.

Skibet skulle have haft hjemmehavn i San Diego i det sydlige Californien, og derfra sejlet forskellige krydstogter til Hawaii, Latinamerika, Mexico og op langs USA’s vestkyst.

”Vi mangler også personale”
I en mail til USA Today skriver Princess Cruises, at rederiet gennem det seneste år har gennemført hundredvis af krydstogter med titusinder af passagerer og også titusinder af besætningsmedlemmer, der er vendt tilbage til rederiet. ”Men som andre i rejsebranchen oplever også vi mandskabsmangel,” skriver rederiet om årsagen til de 11 aflyste krydstogter med Diamond Princess fra september til midten af november.

Gæster booket på de aflyste krydstogter med Diamond Princess kan få pengene retur, blive ombooket til et ”tilsvarende” krydstogt eller vælge et fremtidigt krydstogt med Princess Cruises, skriver USA Today.

Princess Cruises vil udbetale kommission til rejsebureauer, der havde booket et af de aflyste krydstogter med Diamond Princess inden mandag i denne uge.

Det var i øvrigt på Diamond Princess i starten af coronakrisen i 2020 et større COVID-19 udbrud, der resulterede i flere døde ombord og over 700 smittede blandt de 3.700 ombordværende, mens skibet lå i karantæne udfor havnen i japanske Yokohama.

Rederierne fra Carnival Corporation tæller udover Princess Cruises disse, nævnt alfabetisk: Aida Cruises, Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Cunard Line, Holland America Line, P&O Cruises (Australien), P&O Cruises (Storbritannien) og Seabourn Cruise Line.

Relaterede artikler:

”Jeg har savnet rejsebranchen helt vildt”

Krydstogtgigant må reducere spisemuligheder

Vil være blandt største danske krydstogt-sælgere