Mange fejrede Stig Elling

Fra Stig Ellings reception. Dagens midtpunkt flankeres af Bravo Tours adm. direktør, Peder Hornshøj, og Birthe Madsen, Vice President i Jet Time. Foto: Preben Pathuel.

TURISME: Den bedst kendte profil i den danske rejsebranche fejrede denne uge sine første 70 år ved en lukket reception, hvor hans nuværende chef kom med hårdt udfald mod tidligere aktører i charterbranchen, som han kaldte ”svindlere, lykkeriddere og gangstere.”

Stig Elling har over 50 års virke i den danske charterbranche. Han startede som teenager eget rejsebureau og var senere med til at skabe Solrejser.

I næsten 20 år var han bl.a. salgsdirektør for daværende Star Tour, i dag TUI. Birthe Madsen var den gang Star Tours direktør i Danmark – hun har i dag en lang titel hos flyselskabet Jet Time, Vice President Business Development & Organization.

Stig Elling stoppede for to år siden hos Star Tour i Danmark. Ved hans lukkede reception i denne uge i forbindelse med hans 70 års reception sagde han bl.a., at han føler sig som en gammel cirkusklovn, der er tilbage i manegen.

Men så galt er det ikke, sagde Bravo Tours adm. direktør, Peder Hornshøj, der i dag er Stig Ellings arbejdsgiver. Peder Hornshøj og Stig Elling mødte første gang hinanden i 1985. Dengang var Stig Elling meddirektør for Solrejser, mens Peder Hornshøj var ny chef for daværende Falke Rejser i København.

”Dengang havde den danske charterrejsebranchen i Danmark mange rejsebureauer med svindlere, lykkeriddere og gangstere,” sagde Peder Hornshøj i sin tale for Stig Elling og tilføjede: ”Vi andre overlevede, fordi vi har været ordentlige. Og i dag er det heldigvis sværere for aktører uden rent mel i posen at komme ind i charterrejsebranchen.
Og, Stig, du har gennem alle årene været en fantastisk repræsentant for den danske rejsebranche.”