Mange nye SAS-ruter til Spanien

De nye SAS-ruter til Spanien var bebudet inden Spanairs konkurs. De kommer som led i SAS’ 4 excellence-strategi om at øge SAS’ position på ferie- og fritidsmarkedet.
SAS har de seneste 3-6 måneder offentliggjort 11 nye ruter mellem Skandinavien og Spanien, flere er sæsonruter, der kun flyves i sommerhalvåret:

 

De 11 ruter er fra Stockholm til Barcelona, Malaga og Alicante, fra Bergen til Barcelona, Malaga og Mallorca samt fra Stavanger til Barcelona og Mallorca samt fra København til Malaga.

 

Totalt flyver SAS fra dette års sommertrafikprogram 23 ruter mellem Skandinavien og Spanien.

 

Før konkursen fløj Spanair rutetrafik til Skandinavien fra Barcelona til Stockholm og København, Madrid – København samt en sommerrute mellem Malaga og København.
Fra sommerprogrammet øger SAS også sine flyvninger mellem København og Madrid.

 

Og Spaniens største flyselskab, Iberia, indsætter efter Spanairs krak større fly på en række ruter eller øger frekvenserne.
Alle de ruter, Iberia omtaler med flere frekvenser eller større fly er på spansk indenrigs – med undtagelse af dets forbindelse mellem Madrid og København, der får større fly end de nuværende.

 

På Madrid-Barcelona har Iberia omgående indsat tre ekstra daglige fly, fra sommerprogrammet kommer endnu en afgang. Dermed kommer Oneworld-medlemmet op på 70 daglige flyvninger mellem de to byer på en af Europas største flyruter.

 

Iberia har også øget mellem Madrid og Bilbao ligesom der er indsat ekstra fly fra den spanske hovedstad til Kanarie Øerne, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura.
Fra Madrid skruer Iberia i summersæsonen også op for betjeningen af De baleariske Øer med flere flyvninger til Mallorca, Ibiza og Minorca.

Skrevet af redaktionen