Mange reaktioner på vækstinitiativ

dansk-turisme-800x533TURISME: ”Regeringen vil give dansk turisme større muskler i det internationale slagsmål om at tiltrække ferie- og forretningsturister,” hed det i går fra Horesta, der med fem andre turisme-aktører kommenterede planen “vækst og udvikling i hele Danmark.”

Regeringens vækstplan gav i går pressemeddelelser fra, nævnt alfabetisk, Dansk Erhverv, Dansk Turismefremme, Feriehusudlejernes Brancheforening, Horesta, Københavns Lufthavn og VisitDenmark.

Se også Ejvind Olesens klumme om emnet her på standby.dk

Fra VisitDenmark hed det, at regeringens nye plan kan gøre Danmark mere attraktiv for turister. VisitDenmarks adm. direktør, Jan Olsen, sagde: “De danske kyster er et af Danmarks største aktiver. Derfor er det afgørende, at ændringerne sker i respekt for den omkringliggende natur.”

Dansk turisme omsætter for 92 mia. kr. og skaber 111.500 jobs og 38 mia. kr. i skatteindtægter, oplyser VisitDenmark.

Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard, sagde: ”Turismen ventes på verdensplan at vokse 60 pct. frem mod år 2030. Den vækst skal Danmark have del i. Men det bliver svært uden styrkelse af vores konkurrencekraft. Derfor er det positivt, at regeringen vil tage kampen op.”

Dansk Erhvervs adm. direktør, Jens Klarskov, sagde: ”Lempelserne vil gøre det nemmere at udvikle kystbyerne til gavn for turisterne og lokale arbejdspladser. Det er på tide at Danmark følger trop og løsner reglerne.”

Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, sagde i sin kommentar: ”Regeringen tager med vækstudspillet hul på nyt kapitel i den danske luftfartshistorie. Udspillet har skitse til Danmarks første nationale strategi for luftfart.”

Dansk Turismefremmes formand, Anne-Mette Knattrup, sagde: ”Den danske kyst- og naturturisme er centralt udgangspunkt for vækst og udvikling i turisterhvervet. Kommunerne kender lokalområderne bedst, de får nu frihed til at træffe lokale beslutninger. Der er ingen grund til at tro, at det erhverv og de kommuner, der er dybt afhængig af turismen og i flere tilfælde har turismeerhvervet som primær vækstdriver, har en interesse i at ødelægge den danske kystlinje.”

Feriehusudlejernes Brancheforening har Carlos Villaro Lassen som direktør. Han sagde i går: ”Feriehusudlejning har i 2015 oplevet rekord i udlejning med over 17 mio. overnatninger. Derfor glæder de mange tiltag i vækstplanen os.”