Markant stigning på SAS-aktien

Fredag eftermiddag skød aktierne i det skandinaviske luftfartsselskab pludselig kraftigt i vejret. Handelsmængderne og kursudviklingen var så dramatisk, at SAS-aktien en overgang var suspenderet på børserne i København, Stockholm og Oslo. Det skriver enp.dk.

 

Kursstigningen skyldtes en massiv strøm af rygter om, at den tyske Star Alliance-partner Lufthansa førte forhandlinger om at købe SAS. Dette resulterede i SAS-aktien steg 14,1 pct. til kurs 42,9 danske kr. i København.

 

Fredagens kursstigning bringer SAS-aktien helt op på andenpladsen over ugens bedste danske aktieinvesteringer. Samlet set ligger den 15,01 pct. højere end ved udgangen af forrige uge.

 

Ifølge det svenske erhvervssite di.se svirrer der rygter i markedet om, at Lufthansa vil være villig til at byde op mod 75 svenske kr. per aktie. Omregnet svarer det til knap 59 danske kr. Hvis det står til troende, er der altså plads til kursstigninger på over 35 pct. endnu.

 

I juli sidste år var SAS-aktien helt oppe i 132,50 danske kr. – men det var inden de omfattende problemer med Dash 8-flyene, og inden olieprisen for alvor fik vinger.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen