Bygningen med Skt. Petri-hotellet med 288 værelser har angiveligt længe været til salg. Nu nævnes Starwood Capital Group som ny ejer. Arkivpressefoto fra Hotel Skt. Petri.

Investeringsselskab mulig køber af københavnsk hotelbygning

Bygningen med Petter Stordalens luksushotel Skt. Petri i København kan få ny ejer. Også Stordalens anden hotelbygning i København menes sat til salg.

Hotel Skt. Petri, det ombyggede Daells Varehus mellem Kongens Have og Rundetårn med 288 værelser og suiter, åbnede i 2003 som Københavns nye luksushotel, hvor det opererer på et fire-fem stjernet niveau.

Ifølge STANDBY.DKs oplysninger var det dengang planen, at hotelbygningen skulle drives af Starwood-kæden med blandt andet Sheraton, hvilket dog ikke blev til noget.

I stedet blev Skt. Petri frem til 2013 drevet af norske First Hotels, der siden trak sig ud af Danmark og overgav driften til Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels, der blandt andet købte bygningen med Skt. Petri.

Nu skriver Ejendomswatch.dk, at det amerikanske investeringsselskab Starwood Capital Group er langt fremme med købsplaner for Skt. Petri. Hjemmesiden har dog ikke kunne få oplysningerne bekræftet hos hverken Petter Stordalens familieejede ejendomsdivision, Strawberry, eller Starwood Capital Group.

Petter Stordalen er også kendt som ejer af 40 procent af Nordic Leisure Travel Group med blandt andet Spies.

Også Stordalens andet hotel i København er til salg
Informerede kilder bekræfter overfor STANDBY.DK, at Skt. Petri-bygningen har været til salg i nogen tid. Salgsprisen vurderes til mellem 750 millioner kroner og op til én milliard kroner.

Pengene har Petter Stordalen brug for, da også Nordic Choice Hotels er hårdt presset af coronakrisen. Foreløbig har Petter Stordalen og hans hotelkoncern oparbejdet en gæld på skønsmæssigt 11 milliarder norske kroner og bruger cirka 250 millioner kroner om måneden til at holde sine øvrige hoteller i drift. Strawberry har allerede frasolgt andre hotelejendomme i Norge og Sverige. Og symptomatisk for coronakrisen er Skt. Petri lukket i denne tid på grund af restriktionerne.

Også den anden københavnske hotelbygning, der ejes af Petter Stordalen, Comfort Hotel Vesterbro med 400 værelser på Vesterbrogade, er ifølge STANDBY.DKs oplysninger til salg.

Nordic Choice Hotels driver i Danmark også Københavns nyeste luksushotel, Villa Copenhagen, men ejer ikke bygningen. Til marts åbner Comfort Hotel Copenhagen Airport under Nordic Choice Hotels, men denne bygning ejes af Københavns Lufthavn.

Skal have ny direktør
Hotelkilder siger også til STANDBY.DK, at et eventuelt ejerskifte af bygningen med Skt. Petri-hotellet, formentlig ikke bliver det sidste under coronakrisen i Danmark.

”Nogle hoteloperatører kan under krisen ikke betale normal husleje, og gør de ikke det uden aftale med bygningsejerne, er det en væsentlig misligholdelse af lejemålet. Det har fået nogle bygningsejere til at kigge sig om efter nye operatører af deres hoteller,” siger en kilde.

I øvrigt skal Skt. Petri-hotellet have ny direktør. STANDBY.DK kunne i starten af december oplyse, at efter seks år som direktør for Skt. Petri-hotellet, skifter Jesper Stubgaard job. Fra februar er han ny administrerende direktør for Copenhagen Admiral Hotel.

Du får som læser adgang til denne historie, der normalt koster penge. Vi håber, at vores artikel kan vise, at vore medier indeholder andet og mere end de nyheder, som du kan læse på gratismedierne. Det er muligt at tegne et abonnement for under to kroner om dagen, så du kan blive klædt på til at følge udviklingen i rejse- og luftfartsbranchen.

 

Relaterede artikler:

Dansk luksushotel henter ny direktør hos konkurrent

Åbning af nyt dansk storhotel flyttes igen

Spies-gruppen havde mistet retten til sit gamle logo