Massevis af aflyste flyvninger

Flyene blev på jorden i lufthavnene i storbyer som Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Köln-Bonn, Düsseldorf og Dortmund.

Alene Lufthansa måtte aflyse mindst 302 flyvninger, som gik ud over 18.500 passagerer. Det var især indenrigsflyvninger, som blev ramt af strejken, der varede fra de tidlige morgentimer til ud på eftermiddagen.
I Nordrhein-Westfalen nedlagde over 70.000 offentlige ansatte arbejdet, mens 7.000 af deres kolleger gjorde det samme i Rheinland-Pfalz. Og både i Berlin, Düsseldorf og Mainz blev S-tog, sporvogne og busser i garagerne.

I Hamburg meddelte lufthavnsmyndighederne, at flytrafikken ud på eftermiddagen onsdag igen var ved det normale, efter at 44 afgange blev aflyst i morgentimerne, hvor 41 fly også måtte vende om før den planlagte landing.

Tyskerne må væbne sig med tålmodighed, da der kan gå lang tid, før den trafikale situation igen er normal i landet. Mandag har lokoførerne nemlig igen bebudet strejker i deres efterhånden et år lange overenskomststrid med Deutsche Bahn.

(Berlingske Tidende, d. 6. marts, 2008)

Skrevet af