Mats Jansson forlader SAS

Det kommer sikkert som en stor overraskelse for de fleste, da Mats Jansson på det sidste har udstrålet optimisme for første gang i lang tid og rost personalet for at holde fast og være med til at vende udviklingen.

 

Den danske formand Fritz Schur siger: I de sidste fire år har Mats knoklet dag og nat. Hans indsats har været formidabel. Nu har han imidlertid valgt at stoppe, og vi er allerede i gang med at finde hans efterfølger."

 

Selv siger Mats Jansson: "Næste år bliver jeg 60, og min kontrakt på fem år udløber. Jeg tror jeg har gjort, det der skal være min indsats for SAS. Der er stadig store udfordringer for selskabet, men den rigtige platform er skabt.

 

Core SAS er på sporet, og den finansielle platform er også etableret. SAS er i stand til at møde fremtiden i god form.

 

Min beslutning var ikke nem efter fire spændende år, hvor end ikke to dage har været de samme. Jeg har haft stærk opbakning fra bestyrelsen, management holdet og de ansatte, som har ydet et fantastisk job i en situation med vanskelig økonomi og megen kritik."

 

Om Mats Janssons efterfølger skal rekrutteres internt eller eksternt, er der ikke meldt noget ud om. Heller ikke om det skal være en dansk, svensk, eller norsk præsident. Eller en global leder fra andre dele af verden.

Skrevet af Ejvind Olesen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.