Mayrhuber atter til tops hos Lufthansa

Wolfgang Mayrhuber.

Wolfgang Mayrhuber.

LUFTFART: Som Lufthansas koncernchef i 2003-10 stod Wolfgang Mayrhuber for en ofte aggressiv politik med køb af bl.a. Austrian Airlines og Swiss. Efter stormfyldt generalforsamling er østrigeren tilbage hos Lufthansa – nu som bestyrelsesformand.

Ikke alle Lufthansa-aktionærer var glade for genkomsten af Wolfgang Mayrhuber, der nu sidder for bordenden i bestyrelsen. Reuters skriver, at generalforsamlingen sidste uge var stormfuld. Den 66-årige østriger havde trukket sin kandidatur til bestyrelsen dagen før generalforsamlingen i Køln, men ombestemte sig og blev valgt til bestyrelsen med støtte fra 63,2 pct. af aktionærerne.

Under Mayrhubers syv år som koncernchef i Lufthansa fik han den daværende bestyrelses tilladelse til at bruge penge på bl.a. at købe Austrian Airlines og Swiss.

Resultatet af disse indkøb er blandet, skriver nyhedsbureauet, at de har givet Lufthansa store udgifter. Og nu prøver flygigantens nye koncernchef, Christoph Franz, at forbedre økonomien – bl.a. ved at fyre 3.500 medarbejdere og iværksætte store sparerunder. Lufthansa er indenfor Europa bl.a. presset af lavprisselskaberne og på en række langruter af de store mellemøstlige flyselskaber som Emirates, Etihad og Qatar Airways.

Modstanderne af at se Mayrhuber tilbage hos Lufthansa små tre år efter, han stoppede som koncernchef, henviser bl.a. til, at han allerede sidder i en række bestyrelser, bl.a. firmaet Infineon, der laver elektroniske chips, bilfabrikken BMW for forsikringsselskabet Munich Re.

I pressemeddelelse dagen før generalforsamlingen forklarede Lufthansa, at Mayrhuber havde trukket sit kandidatur til bestyrelsen med netop “kritik fra aktionærer” som begrundelse, men få timer senere var østrigeren atter på banen. Og nu beskrives han som den ideelle sparringspartner for Lufthansas nuværende koncernchef.