Med Norwegian direkte til Hawaii

1024px-Hula_Kahiko_Hawaii_Volcanoes_National_Park_02Turistmyndighederne på Hawaii oplyser, at man har indledt forhandlinger med lavprisselskabet Norwegian. Ved et bestyrelsesmøde i torsdags fortalte viceadm. direktør David Uchiyama, at han ført forhandlinger med Oslo Lufthavn om en mulig direkte rute til Honolulu, rapporterer bl.a. erhvervssitet Pacific Business News.

Det vil i givet fald være den første direkte flyforbindelse mellem Europa og Hawaii, og ifølge enligt David Uchiyama er det aktuelle flyselskab Norwegian.

Med en rute over Nordpolen, skulle det vare 13 timer med et af Norwegians Boeing 787 Dreamliner, der har plads til 291 passagerer, skriver norske Aftenposten.

”Det er ingen hemmelighed, at vi ser på nye langruter, og vi er altid interesserede i at føre forhandlinger. Hawaii er en spændende destination, men det er mange andre lande også”, siger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

For nogle dage siden blev Norwegians adm. direktør Bjørn Kjos spurgt, hvad selskabets nye fly, der leveres næste år, skal bruges til: ”Udbuddet af direkte fly fra Norden til Sydamerika og Afrika er begrænset”, sagde han til Ritzau uden at nævne, hvilke destinationer, der kan være aktuelle. Men han fastholdt, at selskabet de kommende fem år skal åbne flere nye langruter, også til asiatiske storbyer, og at Norwegian takket være sine nye fly kan ændre hele markedet.

”Når flyene bliver billigere i drift får passagererne også billigere billetter. Vi vil se et prisfald på 30% sammenlignet med dagens priser på langruterne”, siger Bjørn Kjos.