Med Norwegian direkte til Hawaii

1024px-Hula_Kahiko_Hawaii_Volcanoes_National_Park_02Turistmyndighederne på Hawaii oplyser, at man har indledt forhandlinger med lavprisselskabet Norwegian. Ved et bestyrelsesmøde i torsdags fortalte viceadm. direktør David Uchiyama, at han ført forhandlinger med Oslo Lufthavn om en mulig direkte rute til Honolulu, rapporterer bl.a. erhvervssitet Pacific Business News.

Det vil i givet fald være den første direkte flyforbindelse mellem Europa og Hawaii, og ifølge enligt David Uchiyama er det aktuelle flyselskab Norwegian.

Med en rute over Nordpolen, skulle det vare 13 timer med et af Norwegians Boeing 787 Dreamliner, der har plads til 291 passagerer, skriver norske Aftenposten.

”Det er ingen hemmelighed, at vi ser på nye langruter, og vi er altid interesserede i at føre forhandlinger. Hawaii er en spændende destination, men det er mange andre lande også”, siger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

For nogle dage siden blev Norwegians adm. direktør Bjørn Kjos spurgt, hvad selskabets nye fly, der leveres næste år, skal bruges til: ”Udbuddet af direkte fly fra Norden til Sydamerika og Afrika er begrænset”, sagde han til Ritzau uden at nævne, hvilke destinationer, der kan være aktuelle. Men han fastholdt, at selskabet de kommende fem år skal åbne flere nye langruter, også til asiatiske storbyer, og at Norwegian takket være sine nye fly kan ændre hele markedet.

”Når flyene bliver billigere i drift får passagererne også billigere billetter. Vi vil se et prisfald på 30% sammenlignet med dagens priser på langruterne”, siger Bjørn Kjos.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.