Mellemøstselskaber kæmper om Australien

Etihad-airways.jpgFLYSELSKABER: Etihad Airways fra Abu Dhabi indsætter større fly på Australien, åbner ny rute og vil forøge sit ejerskab af landets næststørste flyselskab.

Etihad Airways og Emirates fortsætter med at kæmpe om og på det australske marked. Emirates har bl.a. et tæt partnerskab med Australiens største flyselskab, Qantas.

På topmøde om luftfart i Stillehavsregionen, meddelte Etihads koncernchef, James Hogan, i denne uge i Sydney, at selskabet har mange nye planer for vækst down under.

Når flyene begynder at indgå i selskabets flåde vil Etihad indsætte Airbus A380 på nogle af sine flyvninger til Sydney og Melbourne. Desuden vil det indsætte ekstra kapacitet på Melbourne og Brisbane samt starte ny rute til Perth, hovedstad i Western Australia, Australiens største delstat.

Samtidig vil Etihad forøge sin ejerandel i Virgin Australia fra de nuværende ti procent til 19,9 pct. Virgin Australia er et af de foreløbig seks flyselskaber, Etihad er medejer af, men selskabet søger også partnere i Kina og Amerika.

I dag har Etihad 28 ugentlige flyvninger fra Abu Dhabi til sine foreløbig tre australske destinationer. Via samarbejdet med Virgin Australia kan Etihad tilbyde forbindelser til 45 destinationer i Australien, New Zealand og Sydøstasien. På samme måde kan passagerer fra disse destinationer komme videre til bl.a. Europa via mellemlanding i Abu Dhabi.

Etihad har også codeshare på en række ruter med Skyteam-selskaberne Air France, KLM og Alitalia.

Etihad Airways fejrer i år sit blot 10. år som flyselskab – sidste år havde selskabet 10,3 mio. passagerer og betjener foreløbig 94 destinationer i udover Mellemøsten også Afrika, Amerika, Asien og Europa – dog endnu ikke nogle af de nordiske lande. Etihad har 78

Airbus og Boeing fly og bestillinger på over 80 nye fly, herunder 41 Boeing 787-9 Dreamliners og 10 Airbus A380.