Mere test af Aarhus Letbane

Siden maj har Aarhus Letbane testkørt letbanetog på en lukket strækning i det nordlige Aarhus. Nu udvides testkørslerne langs havnefronten og Nørrebrogade centralt i byen, oplyser Aarhus Letbane.

”Trafikanter skal være ekstra opmærksomme, når de går eller cykler langs havnefronten i Aarhus. Selv om vi er i slutfasen af anlægsarbejdet, kan det være farligt at krydse sporene. Der kan komme store arbejdskøretøjer og nu kan der altså også komme et letbanetog forbi”, siger sikkerhedschef Claus Pedersen til jyllands-posten.dk.

Han peger på, at havnefronten adskiller sig fra resten af letbanestrækningen, da togene her blander sig med den øvrige trafik uden bomme og hegn.

”Folk krydser letbanesporene på trods af, at der stadig bygges på strækningen. Nu, hvor der også kører letbanetog på havnen, er folk altså nødt til at holde øje med, hvad der sker omkring dem”, siger Claus Pedersen.

Aarhus Letbane har sat røde advarselsskilte op langs hele teststrækningen. Togene vil under både testkørsel og almindelig drift køre med lav hastighed. Bliver det nødvendigt, kan letbaneføreren ringe med en klokke for at advare fodgængere og cyklister.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.