Mexicana i betalingsstandsning

Oneworld-medlemmet har frivilligt underkastet sig den meksikanske ‘Concurso Mercantil’ lov om insolvens og samtidig søgt om Chapter 15-beskyttelse i USA.

 

Selskabet har i en udtalelse sagt, at man vil fortsætte driften som normalt under omstruktureringen, selv om en række internationale ruter er blevet lukket og nogle af selskabets fly er overtaget af kreditorer. Selskabets fire ugentlige flyvninger til London Gatwick er indtil videre ikke berørt af rutenedlæggelsen.

 

Mexicanas problemer blev betydelige i forbindelse med svineinfluenza krisen og den efterfølgende finanskrise. Siden 2007 har selskabet tabt 350 millioner dollar og i sin begæring om betalingsstandsning nævner selskabet en samlet gæld på over en milliard dollar.

 

Forhandlinger med fagforeningerne om lønreduktioner på 40% er ikke lykkedes. Medarbejderne er også blevet tilbudt at købe flyselskabet for én peso mod at overtage en betydelig del af gælden og ændre selskabets navn, men heller ikke ad denne vej er der opnået en løsning.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.