Michael O’Leary scorer 150 mio. kr.

Det var lønningsdag i Europas største lavprisselskab, da årsregnskabet blev forelagt. Det irske selskab havde et overskud på 2,5 milliarder kroner før skat, og da der ikke er aktuelle planer om udvidelse af flyflåden, valgte bestyrelsen at udbetale 3,7 milliarder kroner i udbytte til investorerne, skriver business.dk.

 

Ifølge Times Online henter selskabets storpralende adm. direktør Michael O’Leary personligt 150 millioner kroner ved denne udlodning på grund af hans ejerskab af 4% af lavprisselskabets aktier, og han benytter lejligheden til at spå, at selskabets omsætning vil fortsætte med at stige trods recessionen, som han mener er en fordel for Ryanair i konkurrencen med de traditionelle flyselskaber.

 

Og da han nu havde opmærksomheden udnyttede han håneretten til at gå efter nummer to blandt lavprisselskaberne, easyJet, og British Airways for striden med kabinepersonalet, som han omtaler som ’de sidste krampetrækninger fra et døende dyr’.

 

Han lagde heller ikke skjul på, at myndighederne efter hans mening overreagerede på askeskyen, som kostede Ryanair omkring 370 millioner kroner.

 

"Der var ingen sky. Det var en myte," siger han til Times Online.

 

Også EU-reglerne, om kompensation til passagererne ved flyaflysning fik et skud for boven og O’Leary planlægger at udfordre de europæiske domstole i sagen, hvor han føler flyselskaberne er tvunget til at fungere som forsikringsselskaber.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.