Michael O’Leary scorer 150 mio. kr.

Det var lønningsdag i Europas største lavprisselskab, da årsregnskabet blev forelagt. Det irske selskab havde et overskud på 2,5 milliarder kroner før skat, og da der ikke er aktuelle planer om udvidelse af flyflåden, valgte bestyrelsen at udbetale 3,7 milliarder kroner i udbytte til investorerne, skriver business.dk.

 

Ifølge Times Online henter selskabets storpralende adm. direktør Michael O’Leary personligt 150 millioner kroner ved denne udlodning på grund af hans ejerskab af 4% af lavprisselskabets aktier, og han benytter lejligheden til at spå, at selskabets omsætning vil fortsætte med at stige trods recessionen, som han mener er en fordel for Ryanair i konkurrencen med de traditionelle flyselskaber.

 

Og da han nu havde opmærksomheden udnyttede han håneretten til at gå efter nummer to blandt lavprisselskaberne, easyJet, og British Airways for striden med kabinepersonalet, som han omtaler som ’de sidste krampetrækninger fra et døende dyr’.

 

Han lagde heller ikke skjul på, at myndighederne efter hans mening overreagerede på askeskyen, som kostede Ryanair omkring 370 millioner kroner.

 

"Der var ingen sky. Det var en myte," siger han til Times Online.

 

Også EU-reglerne, om kompensation til passagererne ved flyaflysning fik et skud for boven og O’Leary planlægger at udfordre de europæiske domstole i sagen, hvor han føler flyselskaberne er tvunget til at fungere som forsikringsselskaber.

Skrevet af Flemming Juul