Michael O’Leary lover piloterne mere i løn

Michael O’Leary.

Topchef i Ryanair Michael O’Leary har skrevet til alle selskabets piloter og lover at ændre deres betaling og karrieremuligheder og overgå den betaling og jobsikkerhed, som konkurrenterne tilbyder, skriver avisen Irish Examiner.

Ryanairs CEO skriver, at piloterne i Ryanair hvert år vil få sammenholdt pilotlønningerne i forhold til andre selskabers lønninger til Boeing 737-piloter og han henviser blandt andet til flyselskaberne Jet2 og Norwegian.

“Hvis vi på nogen base ligger under dem, vil vi ikke alene sikre, at vi matcher dem, men at vi overgår dem på den pågældende base”, skriver han og lover, at piloterne i det kommende halve år vil se betydelige ændringer i både løn og ansættelsesforhold.

Blandt flere forbedringer fremhæver han forhøjelser af basislønnen med 10.000 Euro for kaptajner og 5.000 Euro for styrmænd på flere baser – herunder Dublin. På andre baser vil justeringerne afhænge af det generelle lønniveau på den pågældende base.

En 12-måneders bonus på op til 12.000 Euro for kaptajner og 6.000 Euro for styrmænd til udbetaling fra næste måned og frem til oktober 2018 under forudsætning af ’rimelige og opnåelige ydelser og mål bliver nået”.

Forhandlinger om eventuelle forskelle mellem de irske og de lokale ansættelsesforhold som for eksempel betaling under sygdom men hver enkelt bases repræsentanter.

Han opfordrer piloterne til at viderebringe dokumentation om højere lønninger hos konkurrerende flyselskaber på deres baser med henblik på at “meet it and beat it”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.