Michelin-stjerner skal give flere krydstogtgæster

Krydstogtskib i Aarhus Havn – i forgrunden ligger kongeskibet Dannebrog.

Krydstogtskib i Aarhus Havn – i forgrunden ligger kongeskibet Dannebrog.

TURISME: Tre restauranter i Aarhus har hver én Michelin-stjerne. Det skal være med til at tiltrække flere krydstogtgæster – dem får Aarhus 70.000 af i år.

På få år er antallet af krydstogtgæster i Aarhus femdoblet. Nu tager Aarhus på charmetur hos amerikanske krydstogtrederier med en salgstale, der bl.a. omtaler byens tre restauranter med hver én Michelin-stjerne – Restaurant Frederikshøj, Restaurant Gastromé og Restaurant Substans.

I 2010 havde Aarhus 6.325 krydstogtgæster – i år forventes over 70.000. Forud ligger en massiv markedsføringsindsats.

”Det har været et langt sejt træk at nå de resultater. Vi har brugt flere år på at opbygge god relation til de store rederier, og den indsats bærer nu frugt. Sidste år havde vi 11 krydstogtanløb, i år har vi 28, svarende til over 70.000 gæster. I 2017 forventer vi flere,” siger Nicolai Krøyer, kundechef i Aarhus Havn.

Sammen med Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, rejser han i dag til Miami for at udbygge relationen til de store amerikanske rederier.

”Når vi sidder over for amerikanske krydstogtrederier og skal markedsføre Aarhus, batter Michelin-stjerner. Vi kan fortælle rederierne, at Aarhus er en fantastisk by, men Michelin-stjernerne er et meget anerkendt trumfkort,” siger Peer H. Kristensen.

Sidste år havde Aarhus knap 30.000 krydstogtgæster – VisitAarhus håber at tredoble det tal næste år.