Michelin til provinsen

Det har fået to ministerier og en række organisationer til sammen med HKH Prins Henrik til at sende en invitation til Guide Michelin med en opfordring til at besøge restauranter i den danske provins.

 

København har høstet international anerkendelse med 13 Michelin stjerner og kåringen af NOMA som verdens bedste restaurant. Nu er turen kommet til resten af Danmark – i hvert fald hvis det står til fødevareministeren, som sammen med Prins Henrik, økonomi- og erhvervsministeren og en række

organisationer har inviteret Guide Michelin til at besøge og anmelde restauranter.

 

”Det er en helt utrolig bølge som dansk gastronomi og de danske restauranter rider på i øjeblikket. Det er en udvikling, vi skal dyrke og styrke – så endnu flere restauranter får en plads i Michelinguiden og på det gastronomiske verdenskort. Potentialet har vi og derfor inviterer jeg nu Le Guide Michelin til at besøge nogle

af de fremragende restauranter med Michelin-potentiale, der ligger i provinsen”, siger fødevareminister Henrik Høegh.

 

Invitationen er sendt til Michelins franske og nordiske kontor, og på nuværende tidspunkt afventer fødevareministeren svar.

 

”Der er 15-20 restauranter uden for hovedstadsområdet, der klart også fortjener muligheden for at blive bedømt og opnå en plads i den berømte guide. Derfor håber vi meget på, at Guide Michelin accepterer invitationen”, siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

 

Bag invitationen står fødevareministeren, Prins Henrik, økonomi- og erhvervsministeren, Danske Regioner, VisitDenmark, Horesta, The Bocuse d’Or Academy, Euro-Toques, Køkkenchefernes Forening, National Culinary team of Denmark,Chef colleges og Foreningen af Danske Madanmeldere.

Skrevet af Flemming Juul