Milliardær sælger Danmarks største biludlejer

Europcars adm. direktør, Poul Tvede, ved sin afskedsreception i september sidste år med sin afløser, Christian Ree, søn af Karsten Ree.

BILUDLEJNING: Dansk milliardær, der hidtil har ejet Danmarks største biludlejer med 1/3 af markedet, har netop solgt virksomheden for formentlig det dobbelte af, hvad han selv betalte.

Karsten Ree har netop solgt Østergaard Biler/Europcar Danmark til den franske Europcar-koncern, skriver Børsen.

I dansk biludlejning er der Europcar – og så alle de andre. Den danske biludlejningsbranche omsætter for over 1,3 milliarder kr. Europcar har 1/3 af markedet, mens Avis, Enterprise, Hertz og Sixt har en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere landet over.

Sidste efterår trak Poul Henrik Tvede, adm. direktør for Europcar/Østergaard Biler i Danmark, sig efter 24 år på posten. Christian Ree, søn af Europcars ejer i Danmark, milliardæren Karsten Ree, blev ny direktør.

Det går godt for Europcar, der på markedsplan har 192.000 biler.

Den franske ejer af Europcar, og nye ejer af Europcar i Danmark, oplyser, at Europcar Denmark har 30 pct. af markedet i Danmark og 40 udlejningsstationer i Danmark.

I efteråret 2013 købte Østergaard Biler (Europcar.dk) af islandsk fond for ca. 180 mio. kr. Karsten Ree’s salgspris til Europcar vurderes til muligvis at være ca. det dobbelte.

x

Læs Også

Forsikringsselskab: Vælg ikke selvrisiko ved billeje

Det er som regel ikke nødvendigt at tegne selvrisikoforsikring, når man lejer bil. Det er penge ud af vinduet, siger dansk rejseforsikringsselskab.

200 nye DriveNow-biler i Københavns gader

Yderligere 200 biler fra DriveNow blev mandag lukket ud på vejene i og omkring København, hvilket øger selskabets samlede bybilsflåde med 50 procent.

Bonusfreaks lejer bil for få at billige point hos SAS

Til udgangen af april kan der hos Avis optjenes 14 gange flere EuroBonus-point end normalt til brug hos SAS . Det kan dermed betale sig at leje en bil uden af benytte den.

Biludlejning på Cuba er ikke nær så stort et problem som i USA

TURISME: Man skal blot køre om dagen. Dansk bureauchef mener til gengæld, at der ofte er tale om rent bondefangeri USA, og at udlejningsselskaberne har moralsk pligt til at rydde op.

Billigere at leje elbil end benzinbil

TURISME: For at gøre det mere attraktivt at vælge en elbil frem for en benzinbil, går Sixt Biludlejning og energiselskabet EON sammen om at tilbyde elbiler med alt inklusiv.

Biludlejningsgigant køber selskab med dårligt ry

TURISME: Et af verdens største biludlejningsfirmaer overtager ’Europas største lavprisbiludlejningsselskab’. Men det købte selskab kritiseres ofte og måtte for nylig betale millionbøde til EU for ’aggressiv markedsføring’. Køberen overtog for nylig Danmarks største biludlejer.