Milliardær sælger Danmarks største biludlejer

Europcars adm. direktør, Poul Tvede, ved sin afskedsreception i september sidste år med sin afløser, Christian Ree, søn af Karsten Ree.

BILUDLEJNING: Dansk milliardær, der hidtil har ejet Danmarks største biludlejer med 1/3 af markedet, har netop solgt virksomheden for formentlig det dobbelte af, hvad han selv betalte.

Karsten Ree har netop solgt Østergaard Biler/Europcar Danmark til den franske Europcar-koncern, skriver Børsen.

I dansk biludlejning er der Europcar – og så alle de andre. Den danske biludlejningsbranche omsætter for over 1,3 milliarder kr. Europcar har 1/3 af markedet, mens Avis, Enterprise, Hertz og Sixt har en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere landet over.

Sidste efterår trak Poul Henrik Tvede, adm. direktør for Europcar/Østergaard Biler i Danmark, sig efter 24 år på posten. Christian Ree, søn af Europcars ejer i Danmark, milliardæren Karsten Ree, blev ny direktør.

Det går godt for Europcar, der på markedsplan har 192.000 biler.

Den franske ejer af Europcar, og nye ejer af Europcar i Danmark, oplyser, at Europcar Denmark har 30 pct. af markedet i Danmark og 40 udlejningsstationer i Danmark.

I efteråret 2013 købte Østergaard Biler (Europcar.dk) af islandsk fond for ca. 180 mio. kr. Karsten Ree’s salgspris til Europcar vurderes til muligvis at være ca. det dobbelte.

x

Læs Også

Avis får ny teknologi i svenske udlejningsbiler

Biludlejningsfirmaet Avis installerer Bluetooth håndfriudstyr fra Sony Ericsson i 300 af sine lejebiler i Sverige.

Danmark får første biludlejningsautomat

TURISME: Hertz Biludlejning har fået Danmarks første automat, hvor kunderne uden for kontorets normale åbningstid kan hente deres i forvejen bestilte bil.

Sixt får bedre adresse i Aarhus

BILUDLEJNING: Tyske Sixt flytter fra Sønder Allé i Aarhus til mere central placering på Margrethepladsen i den centrale del af byen.

Sixt får nyt koncept

BILUDLEJNING: Smart Start er nyt tilbud til Sixts bedste kunder, der nu for første gang præsenteres udenfor Tyskland - i Københavns Lufthavn. ”Smart Start kan sammenlignes med fast track,” siger firmaets chef i Danmark. Sixt får snart sit 23. danske udlejningskontor.

Avis får 200 flere elbiler

TURISME: Avis & Budget Biludlejning i Danmark kommer nu op på 900 elbiler – i alt har det over 2.500 udlejningsbiler.

FDM kritiserer biludlejningsselskaber

TURISME: ”Overpris for leje af autostole, prisen er næsten dyrere i udlandet end selve bilen,” lyder det fra FDM, der roser biludlejerne for rimelige priser i Danmark.