Milliardær sælger Danmarks største biludlejer

Europcars adm. direktør, Poul Tvede, ved sin afskedsreception i september sidste år med sin afløser, Christian Ree, søn af Karsten Ree.

BILUDLEJNING: Dansk milliardær, der hidtil har ejet Danmarks største biludlejer med 1/3 af markedet, har netop solgt virksomheden for formentlig det dobbelte af, hvad han selv betalte.

Karsten Ree har netop solgt Østergaard Biler/Europcar Danmark til den franske Europcar-koncern, skriver Børsen.

I dansk biludlejning er der Europcar – og så alle de andre. Den danske biludlejningsbranche omsætter for over 1,3 milliarder kr. Europcar har 1/3 af markedet, mens Avis, Enterprise, Hertz og Sixt har en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere landet over.

Sidste efterår trak Poul Henrik Tvede, adm. direktør for Europcar/Østergaard Biler i Danmark, sig efter 24 år på posten. Christian Ree, søn af Europcars ejer i Danmark, milliardæren Karsten Ree, blev ny direktør.

Det går godt for Europcar, der på markedsplan har 192.000 biler.

Den franske ejer af Europcar, og nye ejer af Europcar i Danmark, oplyser, at Europcar Denmark har 30 pct. af markedet i Danmark og 40 udlejningsstationer i Danmark.

I efteråret 2013 købte Østergaard Biler (Europcar.dk) af islandsk fond for ca. 180 mio. kr. Karsten Ree’s salgspris til Europcar vurderes til muligvis at være ca. det dobbelte.