Milliardær sælger Danmarks største biludlejer

Europcars adm. direktør, Poul Tvede, ved sin afskedsreception i september sidste år med sin afløser, Christian Ree, søn af Karsten Ree.

BILUDLEJNING: Dansk milliardær, der hidtil har ejet Danmarks største biludlejer med 1/3 af markedet, har netop solgt virksomheden for formentlig det dobbelte af, hvad han selv betalte.

Karsten Ree har netop solgt Østergaard Biler/Europcar Danmark til den franske Europcar-koncern, skriver Børsen.

I dansk biludlejning er der Europcar – og så alle de andre. Den danske biludlejningsbranche omsætter for over 1,3 milliarder kr. Europcar har 1/3 af markedet, mens Avis, Enterprise, Hertz og Sixt har en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere landet over.

Sidste efterår trak Poul Henrik Tvede, adm. direktør for Europcar/Østergaard Biler i Danmark, sig efter 24 år på posten. Christian Ree, søn af Europcars ejer i Danmark, milliardæren Karsten Ree, blev ny direktør.

Det går godt for Europcar, der på markedsplan har 192.000 biler.

Den franske ejer af Europcar, og nye ejer af Europcar i Danmark, oplyser, at Europcar Denmark har 30 pct. af markedet i Danmark og 40 udlejningsstationer i Danmark.

I efteråret 2013 købte Østergaard Biler (Europcar.dk) af islandsk fond for ca. 180 mio. kr. Karsten Ree’s salgspris til Europcar vurderes til muligvis at være ca. det dobbelte.

x

Læs Også

Sixt får nyt koncept

BILUDLEJNING: Smart Start er nyt tilbud til Sixts bedste kunder, der nu for første gang præsenteres udenfor Tyskland - i Københavns Lufthavn. ”Smart Start kan sammenlignes med fast track,” siger firmaets chef i Danmark. Sixt får snart sit 23. danske udlejningskontor.

Avis får 200 flere elbiler

TURISME: Avis & Budget Biludlejning i Danmark kommer nu op på 900 elbiler – i alt har det over 2.500 udlejningsbiler.

FDM kritiserer biludlejningsselskaber

TURISME: ”Overpris for leje af autostole, prisen er næsten dyrere i udlandet end selve bilen,” lyder det fra FDM, der roser biludlejerne for rimelige priser i Danmark.

Ryanair sagsøger Hertz

TURISME: Hertz Biludlejning har været eneleverandør af udlejningsbiler på Ryanairs hjemmesider. Men nu har Hertz med omgående virkning opsagt aftalen, Hertz er trist over, at Ryanairs ydelser kan bookes via reservationssystemer. Ryanair er uforstående.

EU undersøger biludlejningsfirmaer

BILUDLEJNING: Stigende klager om ugennemsigtige priser og lejevilkår har fået Europas førende biludlejningsselskaber til at acceptere, at EU kigger dem efter, bl.a. i deres ageren overfor kunderne.

Biludlejere mærker ikke VW-skandale

BILUDLEJNING: Tyske VW, verdens største bilproducent, har snydt med udledning fra sine dieselbiler, hvor Volkswagen har puttet snydesoftware i for at skjule mængden af NOx-gasser i USA. Men det berører ikke biludlejningen i Danmark.