Milliarder at spare på rejser

En undersøgelse fra Carlson Wagonlit Travels analysecenter, CWT Travel Management Institute, viser, at virksomheder i gennemsnit kan skære 20% af deres rejseomkostninger ved at stramme rejsepolitikken op og sikre, at den anvendes.

 

Danske virksomheder rejser skønsmæssigt for omkring 10 mia. kr. årligt, hvoraf de 2 mia. kr. således kunne spares. 

 

Undersøgelsen præsenteres i rapporten ’Playing by the Rules: Optimizing Travel Policy and Compliance’, som beskriver de metoder, de mest omkostningseffektive virksomheder anvender, og hvordan de sikrer, at de efterleves. 

 

Ifølge undersøgelsen, der omtales i CWTs Connect Magazine, kan virksomhederne hente de største besparelser på fem områder:

 

Tidlig booking, hvor der ofte kan spares over 50%, ved bestilling 14 dage i forvejen. Konsekvent køb af de billigste flybilletter. Foretrukne leverandører, der kan give større besparelser end køb baseret på bedste pris.

Tilpasning af komforten. Foretrukne bookingkanaler,  som sikrer lavere priser, brug af foretrukne leverandører, mere service og sikkerhed.

 

”Alle fem områder skal være med i rejsepolitikken, hvis man vil have fuldt  udbytte,” siger adm. direktør i Carlson Wagonlit Travel, Sophie Hulgard.

 

Otte af ti danske virksomheder regner ikke med at skære ned på flyrejser i 2009. Til gengæld er der større fokus på omkostningerne. 

Skrevet af Flemming Juul