Det skal atter gå opad i dansk turisme, siger Dansk Industri. Her er det Skovtårnet ved Camp Adventure, en skov-klatrepark i Gisselfeld Klosters skove på Sydøstsjælland. Arkivpressefoto fra VisitDenmark: Daniel Villadsen.

Milliarder skal styrke dansk turisme

Turisme- og oplevelseserhvervet skal næste år være tilbage på niveauet før coronakrisen, håber Dansk Industri, der arbejder på at etablere fonden Dansk Turismekapital med to milliarder kroner.

Det danske turisme- og oplevelseserhvervet skal allerede næste år være tilbage på fuld styrke efter coronakrisen, håber Dansk Industri, der har flere forslag til at hjælpe.

Coronakrisens perioder med restriktioner og nedlukninger trækker fortsat dybe spor i turisme- og oplevelseserhvervet i Danmark, hvor særligt manglen på udenlandske turister gør ondt. Men allerede næste år skal branchen være tilbage på fuld kraft. Det er ambitionen hos Maria Krüger Torp, Dansk Industris nye branchechef for Turisme- og Oplevelseserhvervet.

Blandt Dansk Industris mange medlemmer er en del i turisme- og oplevelseserhvervet, der favner fra forlystelsesparker, spillesteder, konference- og messecentre, hoteller, rejse- og transportbranchen til museer samt brancher, som leverer til erhvervet, eksempelvis foodservice, catering og vaskeribranchen. Dansk Industri har omkring 250 medlemmer på denne konto.

Investeringer skal sikres
Et centralt greb for at nå langt med genstarten af dansk turisme er at sikre branchen nemmere adgang til finansiering, efter snart tre sæsoner der har tæret på reserverne hos mange, lyder det fra DI.

Til Dansk Industris nyhedsbrev siger Maria Krüger Torp: ”I kølvandet på coronakrisen er det vigtigt at sikre nye investeringer i branchen. Desværre er det langt fra altid let at få adgang til kapital. Derfor arbejder vi i DI Turisme og Oplevelser på etableringen af fonden Dansk Turismekapital på to milliarder kroner i regi af statslige Vækstfonden.”

Pengene skal blandt andet bruges til at styrke markedsføringen af Danmark som turistmål, at give tilskud til skoler og andres kulturbesøg samt hjælpe virksomhederne med innovation og digitalisering, oplyses det.

En DI-analyse viser, at hver anden virksomhed i turisme- og oplevelses sidste år fik underskud, mens den samlede omsætning dykkede over 40 milliarder kroner. I år er der trods genåbning risiko for stort fravær af internationale turister i Danmark, skriver Dansk Industri.

”Konkurrenceevnen i det danske turismeerhverv skal skærpes, så vi kan tiltrække flere udenlandske turister, sikre tilstrækkelig arbejdskraft og forbedre det indenlandske turisme- og kulturforbrug,” siger Maria Krüger Torp og fortsætter:

”Vi skal digitalisere, kommercialisere, forretningsudvikle og arbejde bæredygtigt. Danmark skal være Nordens mest attraktive destination – både for indenlandske og udenlandske besøgende.”

Relaterede artikler:

Millionkampagne skal give København flere turister

Dansk Industri vil have mere turbo på dansk turisme

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv