Milliardforlig om IC4

Den oprindelige pris, da de 83 togsæt blev bestilt for ti år siden, lød på 5,4 milliarder kroner og includerede samtidig 23 IC2 togsæt, skriver borsen.dk.

 

De mange penge går dog ikke ibeskåret i DSBs kasse, for der skal bruges 800 millioner kroner til at udbedre fejl og mangler ved togene, mens 700 millioner kroner skal bruges til at skaffe erstatningsmateriel for de forsinkede tog.

Forliget mellem DSB og AnsaldoBreda betyder, at den italienske togproducent de kommende år skal levere 82 tog til DSB, som selv står for tilretningen på vedligeholdelsesværkstedet i Århus, som til samme formål skal udvide arbejdsstyrken med 200-300 mand.

Blandt de afgørende ting, der skal udbedres i Danmark er den togcomputer, som AnsaldoBreda har haft store vanskeligheder med at få til at fungere efter hensigten, men også en lang række andre fejl og mangler, der skal udbedres herhjemme inden togene kan komme på skinner og deltage i trafikken.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.