Milliardoverskud for IAG i tredje kvartal

british-airwaysInternational Consolidated Airlines Group (IAG) fik et nettooverskud i årets tredje kvartal på 930 millioner Euro – knap syv milliarder kroner – en stigning på 9,7% i forhold til samme kvartal sidste år.

IAG består af de nationale flyselskaber Aer Lingus, British Airways og Iberia, samt det spanske lavprisselskab Vueling.

Gruppens samlede omsætning for kvartalet blev 6,5 milliarder Euro, hvilket er en nedgang på 4% i forhold til samme periode sidste år, mens omsætningen fra passagerflyvningen beløb sig til 5,8 milliarder Euro, hvilket er en nedgang på 5,4%.

“Yields blev reduceret for British Airways og Iberia med fortsat pres på billetpriserne ikke mindst på grund af usikkerheden efter Storbritanniens Brexit, samt svækkelse af valutaerne i Sydamerika, Afrika og Mellemøsten, samt effekten af terrorangrebene i Europa”, lyder det fra IAG.

Den samlede trafik for IAG-selskaberne steg 9,4% i tredje kvartal til 71,4 milliarder RPK. Den samlede kapacitet voksede 9,6%  til 83,4 milliarder ASK. Den gennemsnitlige load factor blev 85,6%, en nedgang på 0,1 procentpoint.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.