Millionbøde til spansk biludlejer

Det spanske biludlejningsselskab Goldcar er kendt af mange danskere fra ferie i Sydeuropa, men ikke alle lejemål har været lige positive. Flere europæere har klaget over Goldcars metoder.

Det har fået de italienske konkurrencemyndighed AGCM til at se nærmere på Goldcars forretningsmetoder, og er kommet frem til, at biludlejningsfirmaet ikke har informeret kunderne godt nok om gebyrer og markedsfører tilvalgsprodukter for aggressivt. Derfor får Goldcar en bøde på knap 15 millioner kroner, skriver finans.dk.

”Goldcar har presset ekstra forsikringer og andre produkter ned over hovedet på folk. Desuden har forbrugerne fået for dårlig information om de gebyrer, Goldcar opkræver for manglende optankning”, siger Lars Arent, leder af Forbruger Europas danske kontor.

Forbruger Europa netværket modtager mange klager over biludlejning. Det har fået Europa-Kommissionen og forbrugermyndigheder i de enkelte EU-lande til at lave en aftale med branchens fem største selskaber, så de forbedrer deres praksis, kontraktvilkår og interne politikker.

Det gælder Avis, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt.

Forbruger Europa anbefaler ikke nogle biludlejningsfirmaer frem for andre, men Lars Arent fremhæver de fem selskaber i aftalen som sikre valg.