Mindeord

Preben Schmidt.

Preben Schmidt.

Det er med dyb sorg, vi må meddele, at Schmidts Turisttrafiks mangeårige direktør Preben Schmidt er gået bort lørdag den 18. oktober efter kort tids sygdom.

Preben Schmidt, der blev 69 år, stod i spidsen for virksomheden i næsten 40 år og var i høj grad synonym med virksomheden, der nu, gennem mere end 60 år, har serviceret buskunder primært i Storkøbenhavn. Gennem de seneste seks til syv år har der været et generationsskifte i gang i virksomheden så den i dag er ejet af Preben og hans søn Dennis.

Dennis Schmidt, der er 3. generation efter grundlæggeren Erik Schmidt, vil føre virksomheden videre efter Prebens værdier for kundeservice og fastholde virksomhedens profil på det københavnske busmarked.

Bisættelsen finder sted på fredag den 24. oktober kl. 13:00 fra Glostrup Gl. Kirke, Kirkepladsen 1, 2600 Glostrup.

Schmidts Turisttrafik

Mindeord

En kendt luftfartsmand, Søren Hjorth, fhv. salgschef i Varig og senere i Farum Kommune, er død i en alder af 59 år efter kort tid sygdom mellem jul og nytår. Efter Varig-perioden var der især to ting Søren blev kendt for, nemlig som agent for Tower Air og senere i et samarbejde med Poul Erik Madsen om Farums pensionistrejser.

Af Ejvind Olesen

Søren Hjorth var uddannet hos SAS og var senere i mere end seks år en særdeles aktiv salgschef i det brasilianske flyselskab Varig i Danmark. Han var typen, som med sin drengede charme kunne sælge sand i Sahara, og han boblede konstant med nye ideer. Nogle bedre end andre, men altid særdeles aktiv.

Efter perioden hos Varig blev han en central figur som agent for Tower Air, der igen sammen med Jens Veino i Tjæreborg Rejser brød monopolet for flyvninger mellem Skandinavien og USA.

Da Tower Air stoppede flyvningerne til København, havde han en overgang sit eget firma, inden han kom til Farum Kommune og arbejdede tæt sammen med Peter Brixtofte om Farum Park og pensionistrejserne sammen med Alletiders Rejser og Poul Erik Madsen. De blev begge frikendt i den senere retssag. De havde tilfælles deres smittende begejstring, som man ikke kunne undgå at falde for

Senere havnede Søren i Kulturministeriet som servicechef, men min seneste kontakt var, da han blev turistchef i Farum og ville overbevise mig om, at det var den bedste plet i Danmark at holde ferie.

Jeg havde ham med i staben som rejseleder på en stor Brasilien-tur i 80’erne, hvor han var meget populær hos gæsterne.

Nu er Søren gået bort, alt for tidligt. Ifølge Frederiksborg Amts Avis døde han 27. dec. på hospice kun 59 år fra et begivenhedsrigt og spændende liv.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.