Mindeord

Steen Ulrik Johannesen.

Steen Ulrik Johannesen.

Steen Ulrik Thaulow Johannessen, 62 år, journalist på Ritzau, men også leverandør af mange artikler om Vestnorden, er død efter kort tids sygdom.

Af Carsten Elsted

Han var begejstret for både de øvrige nordiske lande og ikke mindst de vestnordiske lande Grønland, Island og Færøerne, som han har skrevet flere bøger om. Han kunne også gerne – som en begejstret samtalepartner – gøre sig forståelig på de lokale sprog.

Han gjorde et uudslettelig indtryk på alle de mennesker, han mødte, høj som lav. Han kendte alle indenfor rejse- og turistbranchen i de tre vestnordiske lande og med sin pen, skrev han begejstrede faglige artikler om branchen i både Stand By og TTO Scandinavia.

Foruden andre bøger – også om familiens kunstnerhjem i Greve – har han lagt navn til Turen går til Færøerne, Turen går til Island, Turen går til Sri Lanka og Turen går til Berlin.

Han har de seneste år haft vanskeligheder med sin ene fod på grund af diabetes.

Æret være hans minde

Mindeord

Arne Johansen.

Arne Johansen.

En god kollega er gået bort. Seniorklubben har sendt redaktionen mindeord om Arne Johansen, som efter et godt liv i rejsebranchen og kort tids sygdom ikke er mere og bisættes i dag.

Arne Johansen nåede at sætte sine positive spor i flere forskellige bureauer og får fra alle nulevende kollegaer en række velmenende og kærlige mindeord, som standby.dk har lavet en koncentreret gengivelse af.

Således skriver fhv. indehaver af Profil Rejsen, Jahn Schapiro: ”Vi arbejdede sammen i tresserne i FDMs Rejseafdeling. Siden har min kontakt med Arne været i samhandel med Dansk Folkeferie. Han var meget afholdt, behageligt og afdæmpet gemyt og tog sig altid tid til at alle havde ro i sindet samt, ikke mindst, var tilfredse.”

Leif Andersen skriver: ”Jeg havde fornøjelsen at have Arne som min stedfortræder i FDM efter Poul H. Ewerløf. Han var også chef for FDM travel på Blegdamsvej. En meget udfordrende post, specielt da A. Mogens Bøll blev koncernchef. Arne var symbolet på en loyal medarbejder, men var klar til forandringer.

Herefter gik turen til Dansk Folkeferie hos Jørgen Løye, hvor det blev til stor glæde. Arne var et pragtfuldt menneske. Havde stor fokus og hjerterum for sine ansatte, som betød alt. En helt igennem god kollega.

Han vil blive savnet af en meget stor kreds i Seniorklubben.”

Bisættelsen finder sted i St. Thomas Kirke på Frederiksberg i dag, mandag den 8. august kl. 13.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.